Innimellom alle negative oppslag og meldinger om tilbakekalling av biler, driver Toyota faktisk også med produktutvikling.

Når Geneve-utstilingen åpner om noen uker, får vi premieren på en lettere ansiktsløftet RAV4. Målet er å friske opp bilen mot nyere og mer spenstige konkurrenter.

Dagens RAV4 er tredje generasjon og har vært med oss i fem år allerede. Den har fått oppgraderinger og små endringer underveis, men nå skal Toyota ha gjort jobben litt grundigere.

Størst endring i fronten

Foreløpig har ikke Toyota gått ut med så mange detaljer, men visuelt sett er fronten den største endringen.

RAV4 har fått ny grill (som ligner veldig på konsernbror Avensis ), nye lykter, ny støtfanger og et langt mer markert panser. Det ligner faktisk ganske mye på erkekonkurrent VW.

RAV4-interiøret er et av de mest sporty i denne klassen, men spesielt eksklusivt er det absolutt ikke. Nå skal Toyota ha løftet materialkvaliteten noen hakk.

=

BEDRE KVALITET: RAV4-interiøret er ikke eksklusivt, men nå skal kvaliteten være bedre

Lavere forbruk

På motorsiden er det ingen store nyheter, men Toyota lover små endringer i riktig retning. Det betyr litt lavere forbruk og også litt ned i CO2-utslipp .

Foreløpig kjenner vi ikke til når den fornyete RAV4-utgaven er på plass hos norske forhandlere.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!