© Haakon Førde

Excellence er også lett å peke ut med sin karakteristiske store X over hele lokket. Se test her.

Åpnes fra begge sider

Boksen har en rekke fordeler, men først og fremst håndteringsmessig.

Kombinasjonen av lav vekt i forhold til størrelsen, og det glimrende systemet med gripeklør til innfesting, gjør dette til en boks du ikke kvier deg for å ta av og på.

Opplevelsen blir ikke dårligere av at boksen åpner fra begge sider - i motsetning til fiberboksene som åpner bak - for det er tross alt fra siden at du oftest vil drive med inn og ut lasting.

Ulempene med Thule kontra glassfiberkonkurrentene er at selv denne forholdsvis stive plastboksen fortsatt er relativt myk og flimsete i lokket.

Det reduserer kvalitetsfølelsen noe, samtidig som det kan gjøre lokket mindre håndterlig dersom man er utsatt for vind ved inn og utlasting.

Høy skiboks

For dem som verdsetter linjene på bilen sin, er det også en negativ faktor at den allerede høye boksen blir stående høyt på taket. På Ocatviaen svulmer den virkelig i høyden, selv om den tåler lengden på 218 centimeter godt.

OBS! Skal du pakke med pulk, da er den høye Thule-boksen det beste valget.

Materiale:

Plast

Egenvekt:

26 kilo

Lastevekt:

75 kilo

Åpning:

Fra begge sider

Mål innvendig:

205 x 85 cm

Mål utvendig:

218 x 94 x 40 cm

Sikkerhet:

Tuv/EuroB-godkjent, tilfredstiller City Crash-kravene

Importør:

Grossistfirmaet Rodin&Co på Skedsmokorset.

© Haakon Førde

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!