Her bilene som får dårlig testkarakter av Klikk Motor, dvs. 3 eller lavere.

Og til alle dem som med jevne mellomrom mener vi er merkeopphengte - her finner du alt fra Audi og BMW, via Skoda og Porsche til Volvo - for det er ikke alt som kan strikkes.

En forsiktig advarsel:

Tar man utgangspunkt i den offisielle prislisten over nye biler fra Opplysningsrådet for Veitrafikken, finnes det ca. 3000 bilmodeller på det norske markedet.

Klikk har dessverre ikke rukket å teste alle. Altså kan det selvsagt finnes flere dårlige biler der ute.

Et godt tips er dessuten å sjekke nøye både hvilken versjon av bilen og hvilken årsmodell våre tester dreier seg om før man river seg i håret.

Mange av bilene i listen under er 2006-2007-modeller, og som har fått oppfølgere som har fått bedre karakter.

Hvorfor har de fått stryk?

En fellesnevner for våre slaktoffer er imidlertid at de har en eller flere egenskaper som er så svake at vi ikke anbefaler kjøp - fordi det finnes bedre alternativer på markedet til samme pris.

Alternativt kan det skyldes at bilene har annonserte fordeler de knapt kan stå inne for. Et godt eksempel er Mercedes B-klasse med start-stop-system. Kollega Handeland jr. skriver:

Vi har kjørt B-klasse med start-stopp-funksjon, men merket ikke noe til det.

Det er et godt tips til alle som kjøper bil med start-stop-system i dagens miljøklima: Svært få av disse systemene fungere under tre plussgrader - altså halve året i Norge.

Rett og slett ikke up to date

Den viktigste fellesnevneren for bilene i denne testsamlingen er likevel rett og slett at de ikke er up-to-date.

Derfor gjentar vi: Sjekk når testen er skrevet (dato ved byline). Det kan ha kommet bedre versjoner av bilen senere.

God lesning.

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!