Toyota lanserer sin siste skapning på neste ukes Detroit-messe. Konseptet er til nå kun avslørt i disse to bildene, og røper bare dens kompakte dimensjoner og at et hybriddrivverk står for fremdriften.

Konsepter har en tendens til oftere å havne i produksjon nå enn før, og også innen kortere tid. Det betyr at vi kan kanskje vente oss denne lille nykommeren i løpet av et år eller to. Mest sannsynlig vil bilen baseres på gjennomprøvde, tekniske løsninger, og kommer dermed unna årelange testfaser i forkant av lansering.

Bilen vil trolig få en liten (tresylindret) bensin- eller dieselmotor kombinert med elmotor. Slagvolum, ytelse og forbruk er detaljer som ikke vil røpes før avdukingen på messen. Det er nærliggende å tro at motoren kan bli hentet fra den eksisterende minibilen iQ. I så fall vil det være snakk om en 1-liter på rundt 70 hestekrefter. Heller ikke setekonfigurasjon, ytre dimensjoner og øvrige detaljer vil bli kjent før bilen vises.

Toyota er verdens største produsent av hybridbiler, og en kompaktversjon av den allerede vellykkede og populære Prius kan være veien å gå for å tilpasse seg eksisterende markeder der bykjøring blir avgiftsbelagt eller plassmessig besværlig.

Les også:

Slik fungerer en hybridbil

Test: Honda Insight Hybrid

Volkswagens minibil Up

Les hele saken

Se flere saker fra: Årets biler fra A til Å

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!