Ifølge NAF fyller i snitt ti bilister bensin på dieselbilen sin hver eneste dag. Med dette tanklokket kan du sette en stopper for det.

Tanklokket erstatter det originale, og har en integrert åpne- og lukkemekanisme, så det er ikke nødvendig å skru det av og på ved hver fylling. SoloDiesel - som produktet heter - hindrer bensinrøret å komme ned i tanken, og eliminerer derfor faren for feilfylling.

Å velge feil pumpe kan fort bli en stor utgiftspost dersom man starter bilen. Forurensing av drivstoffsystemet og muligens skade på andre motorkomponenter kan fort koste deg opptil 70.000 kroner hvis du er så uheldig at du har startet bilen og kjørt av gårde med feil drivstoff på tanken.

Les også:

Slik skifter du hjul - video

Vinterdekkets skjulte sider

Hvordan ville du kjørt her? Vi viser deg hvordan du skal kjøre i rundkjøringer.

Hva er riktig rattgrep?

Årsaken er at alle dyre deler i moderne dieselmotorers innsprøytningssystem går i stykker og må erstattes.

Selv om du lar være å starte bilen, må du punge ut for rensing av tank og dieselfilter.

Dette tanklokket finnes i fire forskjellige størrelser, og skal ifølge NAF passe de fleste biler.

Prisen er 295 kroner for NAF-medlemmer, og 495 kroner hvis du ikke er medlem. Medlem eller ei - dette er en billig forsikring mot noe som kan koste deg mange tusen hvis du er uoppmerksom i et lite minutt.

Det er NAF som selger produktet i sin nettbutikk - som du finner her.

Kanskje dette ikke blir noe problem om noen år? Det selges nemlig færre dieselbiler nå enn for ett år siden.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!