Ford sier at setene er den nest dyreste komponentpakken man utvikler i en bil, etter drivlinjen. Derfor lar mange bilprodusenter andre, spesialiserte firmaer ta seg av utviklingen av setene, da disse også leverer til andre merker og dermed kan holde utviklingskostnadene nede.

Nå har imidlertid Ford tatt utviklingen av seter inn i eget hus igjen, og ved hjelp av nye dataprogrammer har de kunnet designe stolene og legge inn alle typer belastning og komfort- og sportselementer på dataskjermen. De har også lagd et slags komfort-kart, der de kan velge hvor komfortable og hvor sporty setene skal være - allerede før setene blir noe man kan ta på og sitte i. Resultatet er en serie seter som skal inn i alle nye Ford-modeller, fra neste Focus til neste F-150, der det eneste som skal gjøres med ordentlige setemodeller visstnok er å finjustere fjæringen.

TILBAKE TIL HOVEDARTIKKELEN.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!