Nei, vi har ikke innført åpen minibar i motorredaksjonen. Bakgrunnen for den noe forvirrende ingressen er at John Haugland og Arne Berg vant klassen med motorvolum inntil to liter, i heatet "Touring Cars 1960-66", under Silverstone Classic 27. juli (www.silverstoneclassic.com). De deltok der med samme Ford Lotus Cortina som de ble historiske med i fjor, som første norske deltakere i Goodwood Revival.

Men heatet besto av biler med forskjellig motorvolum, og en av dem - en Ford Falcon med langt mektigere motor - ble rattet av komikeren og skuespilleren Rowan Atkinson, som i Storbritannia også er godt kjent for sin store interesse for gamle biler og motorsport.

Løpet på britiske Silverstone varte i førti minutter, med innlagt førerbytte. Rallylegenden John Haugland og Subaru-sjef Arne Berg delte tiden broderlig mellom seg - de kjørte med andre ord i nøyaktig tjue minutter hver.

Som vi tidligere har skrevet om i Vi Menn Bil, skal de to returnere til Goodwood Revival (les om Goodwood her) 19.-21. september, men nå i en 57-modell Tatra 603 med hekkmontert 2,5-liters luftkjølt V8 med fire weber-forgassere.

Silverstone Classic gikk over tre dager, og i alt var 57 000 betalende innenfor banemurene, for å overvære i alt 21 heat racing, samt en haug salgsboder, samt familieorienterte liveforestillinger og utstillinger.

- Arrangementet har mye til felles med Revival, men er nok mer folkelig, med lavere kjendisprofil i depotet. For oss som kjører er banen langt mer krevende enn banen på Goodwood, sier John Haugland til klikk.no.

Neste år vil arrangementet foregå helgen 24.-26. juli. Jaguar vil bli behørig feiret, siden det da er 60 år siden XK120 debuterte i racing, med blant annet seier på Silverstone.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!