Ford Kuga er den nyeste bilen blant mellom-SUV'ene, og Klikk.nos motorredaksjon tok med seg videokameraet da bilen ble testet mot de hardeste konkurrentene. (Klikk på bildet over for å se videoen.)

Den ferske Forden fikk prøve seg på vår testbane mot VW Tiguan, Honda CR-V, Mitsubishi Outlander, Toyota RAV4 og Land Rover Freelander. De fire første ligger noenlunde i samme prisområde som Kuga, mens Freelander er betydelig dyrere.

Felles for alle bilene er at de er høyreiste, har firehjulsdrift og at de nesten utelukkende selges med dieselmotor. Dieselmotorene har sylindervolum på 2,0 til 2,2 liter, og ytelsene ligger hovedsakelig rundt 140 hk. Bare én av bilene har mulighet for sju sitteplasser, nemlig Mitsubishi Outlander.

I videotesten finner du en kort gjennomgang av de enkelte modellene. I tillegg kan du klikke deg inn på tester av hver enkelt bilmodell under. Merk at disse bilene er testet hver for seg og til forskjellige tider, og karakterene er derfor ikke direkte sammenlignbare.

Ford Kuga: Den ferskeste i følget frister med de friskeste kjøreegenskapene. Les testen her.

VW Tiguan: Flere hundre forhåndsbestilte den uten engang å ha sett den. Men duger den?

Mitsubishi Outlander: Mye plass er et fortrinns for Mitsubishis storselger.

Toyota RAV4: Salgsvinner i klassen gjennom flere år. Holder den stand?

Honda CR-V: Sterk og rask motor og sportslig design.

Land Rover Freelander: Britene har kostet på sin kompakte SUV. Forsvarer den prisen?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!