Chris Bangle, BMWs sjefdesigner, har mange nytenkende bygg på samvittigheten. Det aller siste heter Gina og er den første bilen vi har sett med mykt karosseri.

Har dykkerdrakt

Det fleksible trekket bilen er kledd med, er et mykt gummimateriale kalt neopren; det brukes blant annet i dykkerdrakter ettersom det både er isolerende og vanntett.

Neopren-trekket er spent over bevegelige deler av rammen, noe som gjør at bilen kan forandre form ved hjelp av et par tastetrykk, hvis man for eksempel vil bedre aerodynamikken et hakk.

Også ergonomien kan endres, alt etter førerens størrelse og preferanser, og noen av instrumentene kan "fjernes" hvis man ønsker det.

© von Salomon Photographie

"Duken brettes"

Bilens "klær" gjør at man slipper en del karosseriskjøter, for eksempel i forkant av døren; der "brettes duken" når døren åpnes!

Tekniske komponenter stammer fra BMW Z8, et tidligere sportsbilprosjekt som strandet. Vi ser også klare linjer fra Z4 på Gina, så her er det hentet inspirasjon fra flere hold.

Gina Light Visionary Model har man jobbet med helt siden 2001, så hvorfor har ikke BMW vist fram ideen før? Uansett håper vi at den en dag vil komme på gata!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!