Det er som kjent seksti år siden Land Rover ble grunnlagt. Dette markeres naturligvis i det vide og det brede, og forleden var Charles, prinsen av Wales, på besøk på fabrikken deres i britiske Solihull for å spise bursdagskake.

Prinsen fyller selv seksti i år, så Land Rover-folket hadde gjort seg ekstra flid med kaka: den var formet som en Land Rover, og prins Charles fikk lov til å kutte opp den tøffe kaka før den ble donert til Birminghams barnesykehus.

Smak av framtid

Han fikk naturligvis også en omvisning på fabrikken, der han møtte mange av dem som jobber med bilene, og han var også innom den historiske utstillingen. Her fikk han altså prøvesitte HUE 166, den aller første bilen Land Rover bygde. Og vi antar at han syntes det var koselig å kunne mimre litt rundt de forskjellige bilene, siden merket på en måte har vokst opp samtidig med ham.

Prinsen fikk i tillegg kikke på Land Rover LRX - kompakt-SUV-konseptbilen som viser hvor miljøvennlig Land Rover kan være i framtiden. Han lærte også om hybridteknologi og lettvektsmaterialer, og hva den britiske produsenten ser for seg framover.

Vi gratulerer begge med jubileet i år!

Gutta på golvet stilte opp for å hilse på prinsen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!