Det er på høy tid at Toyota kommer med en ny Avensis. Dagens Avensis ble lansert på Paris Motor Show allerede i 2008 og kom i salg i 2009.

Avensis ble riktignok oppgradert sent i 2011, men bærer preg av å ha noen år på nakken. Det fikk vi bekreftet da vi kjørte test av Avensis mot Mazda 6 og Skoda Octavia for halvannet år siden.

Det har gått rykter på internett at Toyota skal fase ut Avensis. Med en ny Avensis tar Toyota effektivt liv av ryktene, men vi tipper det ikke går så lang tid før ryktene blusser opp igjen.

Mye tyder nemlig på at nye Avensis er nok en facelift – altså ikke en helt ny bil, men en solid oppgradering av dagens modell.

I manges øyne vil nok det framstå som litt passivt.

Nye motorer

Et annet rykte som går, er at motorene under panseret i nye Avensis kommer fra BMW. Det er i så fall ingen ulempe, for BMW er blant motorprodusentene som er lengst framme på teknologi.

Det fikk vi smake på da vi i fjor testet første Toyota med BMW-motor, praktikeren Toyota Verso.

NY-GAMMEL: Det er ikke vanskelig å se likheter mellom dagens Avensis og kommende Avensis. Eksteriørdesignet på den nye er helt klart trukket i samme retning som lillebror Auris.

Motorryktet er ikke bekreftet. Espen Olsen hos den norske Toyotaimportøren holder kortene tett til brystet.

– Motorene vil naturlig nok tilfredsstille Euro 6 og det vil være både bensin- og dieselmotorer tilgjengelig. Men ikke hybrid, sier han.

Som seg hør og bør lover Toyota at nye Avensis får innovativt utstyr som skal heve komfort- og sikkerhetsnivået i bilen.

Nye Avensis vises for første gang for publikum under Genève Motor Show, som går av stabelen 5.–15. mars.  

Les hele saken

Se flere saker fra: Ser du din neste bil her?

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!