Ny tii for BMW

Tre heftige bokstaver står som en påle i BMW sin historie. Det er ”tii”. Nå er bokstavene igjen på programmet, for i Tokyo viser BMW konseptbilen 1-serie tii.

Publisert Oppdatert

Tokyo Motorshow 07 - Alle nyhetene

Den er rimelig frekk, der den står. I utgangspunktet var ikke 1-serie Coupe en bil som falt i smak hos undertegnede, men denne er til å dø får.

Hva er gjort?
I utgangspunktet bare enkle grep. Grunnfargen er valgt i hvit. For å lette vekt er det satt på et panser i karbonfiber, hvilket ikke er en dårlig kontrastfarge til den ellers hvite bilen. Deretter har de lagt på et sett "f artsstriper" i negativ farge litt off-senter på bilen. Andre elementer er også med på å styrke designspråket, som for eksempel karbonkledningen i luftinntakene. Et diskret skjørtesett, en liten hekkspoiler, og passe store tii-emblemer.

Innvendig er det hvite paneler der man ellers pleier å ha treverk, aluminium, eller karbon. De hvite panelene står i stil til turtelleren, som også har hvit instrumentplate. Dette i tråd med at turtelleren er det meteret som brukes mest av de kjøreglade. Seter ratt og dashbord er kledd i alcantara, og for å si det mildt - man ramler ikke ut av disse setene. Verken foran eller bak.

Lekkerbisken
Alt i alt er det et svært vellykket resultat, og dersom ikke BMW selv setter bilen i produksjon, så kan du banne på at en haug med entusiaster lager sin egen versjon av denne lekkerbisken.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag