Tokyo Motorshow 2007

Bilder: Volkswagen Touareg R50

På den australske bilutstillingen har Volkswagen presentert sin tredje R-modell. Fra før av har de jo Golf R32 og Passat R36, og nå har de vist fram Touareg R50.

Touareg finnes fra før av med et enormt kraftverk; en dieseldrevet, femliters V10 på 313 hk og 750 Nm. R50 har den samme motoren, men de tyske ingeniørene har hentet ut enda mer kraft fra den.

850 Nm
R50 byr nemlig på 350 hk ved 3500 o/min og hele 850 Nm - tilgjengelig fra lave 2000 o/min. Dette har de fått fram ved å endre motorstyringen, og forandre på turboladingen. Resultatet er at den digre SUV´en gjør 0-100-sprinten på 6,7 sekunder, og toppfarten er 235 km/t. Forbruket er så godt som uendret; den drikker 1,26 liter på mila ved blandet kjøring.

Den voldsomme Touareg-varianten har ellers fått de vanlige R-oppgraderingene; et mer sporty stylingsett med nye støtfangere og sideskjørt, en ny grill i matt krom, og litt bredere skjermer.

Mer underholdende
21-tommere med 295-dekk på, blålakkerte bremsekalippere og en sportsutgave av luftfjæringssystemet - som legger bilen to centimeter nærmere bakken, og gjør at bilen krenger mindre - er også på plass. Det nye understellet skal også gjøre den digre, tunge bilen mer underholdende å kjøre.

Innvendig har den fått sportsseter med R50-logo på, og interiørpynt i et racerbilinspirert mønster. Den har også en omfattende standardutstyrspakke, og litt ekstra snacks både her og der som gjør at bilen gir en litt ekstra sporty følelse.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!