Tokyo Motorshow 2007

Spør du oss, fortjener dette utseendet mer motor enn de 170 hestekreftene Mazda kan tilby så langt.

Les mer: Smakebit på Mazda 6
Les mer: Fantastiske linjer

Vi Menn Bil har nettopp vært blant de få som har fått en forhåndsprøvekjøring av den nye Mazda 6. Vår rapport kan du lese i Vi Menn snart. Bilen, som ble presentert på den nylig avsluttede Frankfurt-utstillingen, ser i hvert fall bedre ut enn forgjengeren.

Mer emosjonell
Mazda 6 er bygd på samme basis som blant andre Ford Mondeo, og det tyder godt for kjøreegenskapene. Den er mer rommelig enn forgjengeren, den ser mer påkostet ut med flottere detaljer og mer fokus på at ting skal føles ordentlig, og får en pen motorrekke. Dessuten skal den være sikker, og snill mot miljøet. Mazda har også hatt som mål at bilen skal være mer emosjonell enn forgjengeren. Med andre ord: vi gleder oss til å kjøre den!

Nå nærmer det seg Tokyo Motor Show, og Mazda skal selvsagt presentere den nye bilen sin for hjemmepublikumet. I Japan heter bilen Atenza, men ellers er det meste det samme.

Enda mer emosjonell
De har imidlertid spart en godbit til presentasjonen på hjemmemarkedet: Atenza - eller Mazda 6 om du vil - i en mer sportslig utgave. Den har en mer kraftfull og tøffere front, dypere og barskere formede sideskjørt, og en heftigere støtfanger bak. Grillen er åpnere og mer markant, og det ser også ut som om bilen ligger nærmere bakken enn standardmodellene.

Mazda har jo allerede tilgang på en del morsomme motorer i Ford-konsernet og ellers - og den nye Mazda 6 blir jo også tilgjengelig med 2,5-liter på 170 hk. Men det vi ser her fortjener jo enda mer motor, for eksempel noe med turbo på.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!