Jaguar XF - som er etterfølgeren til S-Type - er en viktig bil for Jaguar. Den må selge i store mengder, slik at Jaguar kan redusere det store underskuddet sitt og kanskje til og med tjene litt penger.

Spionbilder: Jaguar XF-R

XF ser ordentlig flott ut, og Jaguar sier at den også skal være en veldig god bil. Selv om den er basert på mye av den samme teknikken som forgjengeren, er det aller meste endret. Og det ser jo også ut til at Jaguar-folket har lagt mye større vekt på detaljene og på den helhetlige opplevelsen av bilen enn i S-Type.

Frankfurt 2007 - Alle bildene

Rar mule
Samtidig som XF står utstilt for publikum på Frankfurt-utstillingen, driver Jaguars teknikere med utprøving av en heftig XF-R. Den har riktignok et sært skall på; mulen - som slike rullende testbenk-biler kalles - er en kombinasjon av XF og gamle S-Klasse.

Bilen ligger litt nærmere bakken enn en vanlig XF, og de fire eksosrørene avslører at dette er noe litt spesielt. I tillegg ble denne testbilen tett fulgt av et knippe XK-R-coupéer, noe som også sier en del&

Enda sintere?
XF-R, som den høyst sannsynlig vil hete, har en kompressormatet, 4,2-liters V8 under panseret. Nå har Jaguar allerede sagt at de skal lage en XF-modell med kompressormatet V8 og 416 hk, men om det er denne bilen, eller om testbilen er en enda heftigere variant, det er vi usikre på. Med tanke på det tyske konkurrentene, er det jo rom for en enda kraftigere XF.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!