Winkelhock er et kjent navn for mange racinginteresserte. Faren til Markus, Manfred, var en habil Formel 1-fører på begynnelsen av 80-tallet, men han omkom i en sportsvognsulykke i 1985. Også bror til Manfred, Joackim, kjørte litt Formel 1, men "Smokin' Jo" ble mest kjent som en av verdens beste standardbilførere.

Første gang i F1
Nå er det altså 27 år gamle Markus Winkelhock sin tur til å debutere i Formel 1. Tyskeren vet hva han går til ettersom han har testet for Spyker-teamet tidligere, men dette blir hans første Formel 1-start.

Det vil si at hele fem av de 22 førerne som stiller til start på tyske Nürburgring til helgen kjører på hjemmebane. Formel 1-interessen i Tyskland har riktignok sunket noe etter at Michael Schumacher ga seg, men til helgen kan tyskerne altså heie på Ralf Schumacher, Nick Heidfeld, Nico Rosberg, Adrian Sutil og Markus Winkelhock.

Kommer fra DTM
Winkelhock har denne sesongen kjørte sporadiske løp i DTM, mens han i fjor konsentrerte seg om testførerjobben i Formel 1. Før det kjørte han Renault World Series og ble nummer tre sammenlagt. Han har også mange år i Formel 3 bak seg.

Grunnen til at Christijan Albers er sparket har ikke Spyker gått ut med, men det ligger i kortene at nederlenderen ikke har kjørt fort nok. Ofte har han blitt frakjørt av teamkamerat Adrian Sutil, men heller ikke Sutil har klart å ta poeng denne sesongen.

MER: SPIONSKANDALE RYSTER F1

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!