Bilen utstyres med et stort glasstak, som gir en lys opplevelse for de i bilen. Foto: Automedia © Automedia, Inh. Andreas Conradt

Jo da, Renault vil også blande seg inn i det store kompakt-SUV-segmentet. Og der er det jo allerede svært kraftig konkurranse. Koleos, som bilen skal hete, blir sannsynligvis mer en crossover enn en terrengbil - noe som jo også er i tråd med dagens trender.

Bil for veien
Bilen, som er basert på samme basis som Nissan Qashqai, vil få et rommelig interiør og et godt knippe praktiske løsninger. Den blir tilgjengelig med et stort glasstak, og det kan se ut som om de store hjulhusene skal fylles med store hjul. 19-tommere er faktisk nevnt, noe som definitivt plasserer bilen på veien og ikke i terrenget.

Mer: Renault flotter seg

Koleos får naturligvis full pakke med trebokstavforkortelser, og den skal også utstyres med bakkestarthjelper og bakkenedstigningshjelper. En toliters diesel med partikkelfilter vil bli standardmotor i bilen, paret med en sekstrinns manuellkasse.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!