Den nå 3,7 liter store V6´en er et visuelt smykke. Med kompressormating er det også veldig mye kraft her.

Bilen har fått enorme bremser, digre hjul, og et kraftig modifisert understell.

Alfa Romeo 147 er en liten bil. Og Alfa Romeo har selv plassert en fantastisk 3,2-liters V6 med 250 hk under panseret på den, og kreert en skikkelig sprek og kjøreglad maskin. Men selvsagt er ikke det nok for enkelte.

Mer: Alfa Romeo 8C Competizione
Test: Alfa Romeo Spider

Autodelta har spesialisert seg på tuning av Alfa Romeo. De har i lengre tid tilbudt en motorombyggingspakke til 3,2-literen, som øker volumet til 3,7 liter og effekten til 328 hk. Da gjør den lille bilen 0-100 km/t på fem sekunder, og toppfarten er 282 km/t.

Enda mer
Men heller ikke det er nok for enkelte. Nå har de laget en variant som heter 147 GTA AM Super, der det siste står for "Supercharged". Eller overladet, om du vil. 3,7-literen har fått pustehjelp fra en spesialtilpasset kompressor, og resultatet er 400 hk ved 7000 o/min. Toppfarten er økt til 288 km/t, og 0-100-sprinten tar pene 4,8 sekunder.

Som om ikke dette er nok, har de nettopp vist en avart av denne igjen, med 422 hk.

Ikke bare senkesett
Den komplette pakken inkluderer også - som på den "vanlige" trimvarianten - store endringer av drivverk, understell og bremser. Den har blant annet fått en diffbrems foran, som hjelper til med å få kreftene ned i bakken. Et stylingsett og større hjul - 18-tommere skodd med 225/40-dekk - har den også fått.

Understellsoppgraderingen består ikke bare av nye fjærer og dempere; de har også byttet foringer og endret på geometrien for å gjøre bilen enda mer kjøreglad.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!