img

David Richards har tidligere vært teamsjef i BAR-Honda. Her er han i samtale med Bernie Ecclestone.

img

Prodrive drifter Subarus VM-team i rally

Prodrive drifter i dag Subarus VM-team i rally, hvor Petter Solberg er førstefører. I tillegg drifter de Aston Martins satsing i sportsvognsracing og har lang erfaring fra motorsport. Eieren av Prodrive, David Richards, har tidligere vært teamsjef i både Benetton og BAR i Formel 1, men har alltid ønsket sitt eget team.

 

Flere team har søkt om å få lov til å delta i Formel 1 i 2008, men det var bare plass til ett nytt team i tillegg til de elleve som deltar i dag. Prodrive fikk plassen på bekostning av søkere som Direxiv, Carlin og Paul Stoddart.

 

Direxiv er et japansk team som samarbeider med McLaren, og som har engasjert Jean Alesi som teamsjef. Carlin har et suksessfylt team i britisk F3, og Paul Stodart var eier og teamsjef i Minardi inntil i fjor.

- Prodrive har mest erfaring

- Prodrive har mest erfaring fra motorsport og vi kjenner dem godt fra rally. Dessuten har David Richards vært teamsjef i Formel 1 tidligere og de har et godt finansielt grunnlag, sier presidenten i det internasjonale bilsportforbundet (FIA), Max Mosley, i en kommentar til hvorfor Prodrive ble valgt.

Her er teamene som skal kjøre Formel 1 i 2008:

BMW Sauber F1 Team

Honda Racing F1 Team

MF1 Racing

Prodrive

Red Bull Racing

Renault F1 Team

Scuderia Ferrari Marlboro

Super Aguri F1 Team

Scuderia Toro Rosso

Panasonic Toyota Racing

Vodafone McLaren Mercedes

TBA WilliamsF1 Team

 

atle.gulbrandsen@hm-media.no

Relaterte saker:

-Grønt lys for Super Aguri

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!