Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Vinneren Sam Hornish Jr.

Amerikanske Sam Hornish jr. vant IRL Indy Car Series i 2001. Men dengang kunne jo hvilken som helst idiot vinne mesterskapet, mente ekspertene. Året etter ble nivået mye høyere og seieren gikk til slutt til Sam Hornish jr.

 

Den ukjente amerikaneren hadde gjort det igjen. I tøff konkurranse med noen av verdens beste racerførere, hadde han vunnet for andre år på rad.

 

Men fortsatt var det ikke godt nok for ekspertene. "Hans Chevrolet-motor er altfor rask", mente man den gangen.

 

I fjor gikk han ikke til topps, men han imponerte med mange gode resultater, og dermed fikk han sjansen i det kjente Penske-Toyota teamet foran denne sesongen.

 

Men heller ikke i vinter fikk han den anerkjennelsen han fortjener.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Sam Hornish Jr. passerer teamkamerat Helio

Castro Neves rett før målgang.

For første gang med teamkamerat

"Han er vant til å være den eneste sjåføren. I år får han en teamkamerat, og det vil ikke gå bra", sa fjorårsvinner Scott Dixon fra New Zealand.

 

Og ekspertene var enige. Med et så bra startfelt, med noen av de beste førerne fra Europa og Sør-Amerika, ville ikke en simpel amerikaner ha noen som helst sjanse.

 

I går viste Sam Hornish jr. dem alle hvor feil de tok. Rett før målgang passerte han teamkamerat Helio Castro Neves og kjørte inn til seier foran titusenvis av jublende tilskuere.

 

Kanskje de såkalte ekspertene holder kjeft etter dette?

 

LES OGSÅ:

- Kenny kommer seg

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!