Vi er ikke i tvil om at Kia er på rett spor. Den koreanske bilprodusenten har lansert den ene flotte bilmodellen etter den andre, med den rimelige kompakt-SUV´en Sportage som foreløpig siste nytt.

Fullvoksen

Vi har stor sans for Kia Sorento, og selv om den ikke har gjort så altfor store innhugg på salgsstatistikkene er den norske importøren fornøyd med salget. Kia Sportage viser samme gode takter som Sorento; flott følelse av kvalitet, flott komfort, og det hele til en hyggelig pris.

På Detroit-messen rett over nyttår skal Kia vise konseptmodellen KCD-II, en bil designet i Hyundai og Kias felles studio i California. Konseptet har de vitale målene 4,88 x 1,97 x 1,90 (lengde x bredde x høyde), og akselavstanden er 2,95 meter.

Dette gjør den større enn Sorento i alle retninger, og stiller den i klasse med de virkelig store SUV´ene. Dermed skulle grunnlaget ligge til rette for at de sju passasjerene - fordelt på tre seterader - har rikelig med plass.

 

knut.arne.glesne@hm-media.no

 

 

 

 

 

 

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!