Champ Car World Series:

TERNINGKAST 6

Er du interessert i heftig racing, har du mye å glede deg til dette året. I går startet CART-sesongen til tjue i stil, og hele 18 TV-sendte løp gjenstår.

Sist oppdatert
img

TETT RACING

CART, eller Champ Car World Series, som de helst vil bli kalt nå, hadde sin sesongpremiere søndag. Ettersom de fleste førerne og de fleste teamene, samt motorleverandørene Honda og Toyota, har gått over til Indy Car, er det mange som har trodd at årets CART-, eh Champ Car-sesong vil bli kjedelig. Men etter gårsdagens sesongpremiere i St. Petersburg i Florida har de nok skiftet mening.

Den nye banen er trolig en av verdens beste gatebaner, og løpet var så underholdende som bare CART kan være. Nytt for i år er at bilene ikke har antispinn og det var synlig i hver eneste sving. Og hva er heftigere enn å se racerbiler med "powerslide" i 300 kilometer i timen?

Ren sekser

Vi gir sesongpremieren terningkast 6. Løpet var preget av heftige forbikjøringer, spektakulære krasj og nestenkrasj, og spennende uvisshet med hensyn til hvem som til slutt ville ta seieren.

img

Fra venstre: Jourdain, Tracy og Junqueira.

Nykommeren Sebastien Bourdais dominerte løpet de første rundene, men feil pit stop-strategi ødela for franskmannen. Dessuten var det tydelig at han ikke var vant til å komme ut av depotet på kalde dekk, for Bourdais tapte mange plasseringer den første runden ut fra depotet.

Til slutt ble det Paul Tracy fra Kanada som vant løpet foran meksikaneren Michel Jourdain Jr. og Bruno Junqueira fra Brasil.

18 løp gjenstår

Hele 18 løp gjenstår i årets sesong. Neste løp går i Monterrey i Mexico - det er det første av i alt ni løp på vanlige racerbaner. Tre løp kjøres på ovalbaner, og resten går på gatebaner, slik som løpet i St. Petersburg i Florida.

To av løpene går i Europa denne sesongen, nemlig på Brand's Hatch utenfor London 5. mai, og Eurospeedway utenfor Berlin 11. mai. Den 26. oktober skal det kjøres i Surfers Paradise i Australia. Alle de resterende løpene kjøres i USA, Canada og Mexico.