Tekniske data Lowrance HDS 7m

  • Pris: kr 10 700
  • Skjerm: 6.4" (16.3 cm),
  • 480x640 bildepunkter
  • Kartografi: Innebygget/Alle Navionics/
  • Lowrance NP
  • GPS: Innebygget, 16-kanaler
  • Kommunikasjon: NMEA 2000/Ethernet

Lowrance sitt nye High Definition System, eller HDS, kom på banen tidlig sist år. Til stor forskjell fra sine forgjengerne har det blitt en relativ enkel sak å ta seg fram i menyene. Nå har systemet fått noe tid på seg til å finne sin form, som vi kan se her hos HDS 7m

(Versjonen med ekkolodd heter HDS-7). Inspirert Det første du legger merke til med HDS-7m er at Lowrance har kikket litt på hvordan produsenter av bilnavigatorer håndterer deg som bruker på, den oppleves fort visuelt tiltalende og datakraften henger med programvaren. Når det gjelder praktisk navigering på sjøen, som i trafikken, trenger imidlertid ikke alltid denne tilnærmingen være like smart, det kan rett og slett bli for mye informasjon på for kort tid og liten plass. Her er dette løst helt enkelt med et ikonisk menysystem - eller operativsystem - som raskt hjelper deg dit du skal, bokstavelig talt. Og en lett lesbar skjerm topper det hele, den nye LED-teknologien sørger for god lysstyrke og liten varmeutvikling.

Det du vil ha

Å få fram et godt kartbilde går lynkjapt, både fra minnebrikken og innebygget kartografi. Selve kartutseendet har en behagelig tegneserieaktig framtoning, mens selve kartoppsettet er lett tilgjengelig for å endre orientering og mengden informasjon vi vil ha på skjermen. Den korte oppstartstiden før GPS-en er klar for mottak og posisjonering bidrar også til understreke at dette er riktig dimensjonert plotter. Som ren databehandler henger den også godt med, selv om vi provoserer den med overzoom og lag på lag med kartdetaljer i 30 knop. Dette er langt fra noen selvfølge i denne klassen.

MOB

Ytre sett har den de viktigste knappene på plass, med unntak av MOBfunksjonen som krever at to knapper holdes innen samtidig. Men akkurat dette kan ses på to måter, faren for å misbruke funksjonen ved et uhell er liten - men når det virkelig gjelder skal blikket helst festes andre steder. I motsetning til Raymarine satser ikke Lowrance på softkeys i denne klassen (forbeholdes de større). Hva som lønner seg i lengden kan ses på som en smakssak, noe liker å trykke mye - andre ikke.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Lowrance
Pris 10700

Konklusjon

Lowrance har gjort et solid stykke arbeid med denne plotteren, enkelte og greit et svært solid inntrykk, og vi liker godt at den kan tas rett ut av boksen og brukes med lite forkunnskaper om plottere.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!