Rekordforsøk:

Til arktis med 21-foter

Denne amerikanske eksepedisjonen krysset Atlanteren med båt laget for våtmarker, i et rekordforsøk.

Cross The Atlantic

Cross The Atlantic Foto: CrossTheAtlantic.com

Publisert Oppdatert

Det er åpenbart en sterk motivasjon som ligger bak når to voksne mannfolk bestemmer seg for å legge ut i en så spinkel farskost. Men de to herrene Ralph og Robert Brown bestemte seg på at dette rekordforsøket skulle de bare klare: Å krysse Atlanteren med minst mulig båt, men motordrevet.

- Vi vil hedre vår falne kamerat med denne turen, forklarer de på hjemmesidene sine om formålet med reisen.

Men formålet er også å samle inn mest mulig penger til en organisasjon som tar hånd om skadde krigsveteraner.

Se gutta i aksjon:

Fiskebåt

Valget falt på en flatbunnet Dreamboats Intruder 21, med kombinert batteridrift og påhengs som fremdrift. Dette er en liten fiskebåt laget for innsjøer og andre skjermede farvann. Avreisen gikk av stabelen i slutten av juli. De klarte å komme seg helskinnet over Atlanteren etter to og halv måned, med en utseilt distanse på rundt 7 000 nautiske mil. Blir rekorden godkjent vil de dermed bli de første som har klart dette med en åpen motordrevet liten fiskebåt.

Tyskland sist

Selv om sist oppgitte posisjon var ved Nuuk ved Grønnland ( N 64°10'14", W 51°43'23") 30. juli, med fremmøte 21. august i Frankfurt i Tyskland kunne de for vel to uker siden de plante beina på tysk jord. Reiseruten ser ellers slik ut: Tampa, Florida - Canada - Grønland - Island - England - Tyskland.

Cross The Atlantic

Cross The Atlantic Foto: CrossTheAtlantic.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning