Nordisk båttest i Varberg

Tidenes største båttest

Akkurat nå er Klikk Båt i gang med å teste 40 båter i den svenske skjærgården.

FORNØYDE TESTERE: Testansvarlig Bengt-Erik Iversen og journalist Frederik Finnes er storfornøyde med oppslutningen rundt årets test.

FORNØYDE TESTERE: Testansvarlig Bengt-Erik Iversen og journalist Frederik Finnes er storfornøyde med oppslutningen rundt årets test. Foto: Foto: Terje Bjørnsen

Publisert Oppdatert

Den nordiske båttesten er et samarbeid mellom båtbladene Kippari (Finland), Vi båtägare (Sverige), Bådmagasinet Motor (Danmark) og Vi Menn Båt/Klikk Båt.

Testen arrangeres to ganger i året - i mars og september. Åstedet for testingen varierer, og etter å ha vært i både Oslofjorden og i Danmark tidligere, finner testen nå sted i Varberg i Sverige.

Hovedfokuset i år er på små båter fra 4,5 til 6 meter, og antallet båter er oppe i hele 40. I løpet av den uken testen varer skal altså journalistene teste, fotografere og i Klikks tilfelle filme flere båter enn mange kjører i løpet av et helt liv.

Heldigvis er Staffan Westerling til stede. Han driver firmaet Marina Uppdrag, og er ekspert når det kommer til å måle båter. Det betyr at alle deltagerne får korrekte data på fart, forbruk, akselerasjon og støy ferdig klargjort, noe som sparer alle for veldig mye tid.

Les alle våre båttester her

Selv om mange av båtene er åpne sommerbåter, er det ikke mye som minner om sommer i Varberg for øyeblikket.

- Det blåser kraftig, og med bare et par plussgrader blir det fort kaldt, sier Klikk Båts journalist Frederik Finnes på telefon fra Sverige.

- Når vi kommer litt utpå, har vi bølger på mellom én og halvannen meter. Det er ganske heftig i båter på denne størrelsen, men det er også bra for testene. Da finner man fort ut hvor godt båtene er skrudd sammen, sier Finnes.

Med 40 båter til stede er dette den desidert største testen som noen sinne er gjennomført. Vanligvis er det ikke med mer enn mellom 15 og 20 båter, men testansvarlig Bengt-Erik Iversen forteller at produsentene har vært veldig lystne på denne testen i år.

Dette er 19. gang den nordiske båttesten blir gjennomført, og det er definitivt ikke den siste.

Hva kommer så ut av dette? I tillegg til at du fremover kan lese tester av mange av båtene her på Klikk Båt, vil du også kunne lese store sammenligningstester av både daycruisere, skjærgårdsjeeper og bowridere i Vi Menn Båt frem mot sommeren. Det vil gi deg et solid grunnlag når du skal ut og handle familiens nye sommerleketøy.

De første testene kan du lese her på Klikk Båt allerede denne uken, så følg med!

Les også:

Båtdrømmene du har råd til

Tar tempen på båtbransjen

Årets heteste båtnyheter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning