Sting Pro 725

Denne båten er bygget for tøff bruk hele året

Sting har tatt opp arven fra en tradisjonsrik norsk båttype med sin nye sin Pro 725-serie. Her får hobbyfiskere, helårsbrukere og de med arbeidsplass i skjærgården en robust bruksbåt.

Pluss ikon
<b>FLERBRUK HELE ÅRET:</b> Pro 725 Cabin XL har en ekstra stor kabin og skal derfor også være velegnet som transportbåt, i tillegg til fiske selvsagt. 
FLERBRUK HELE ÅRET: Pro 725 Cabin XL har en ekstra stor kabin og skal derfor også være velegnet som transportbåt, i tillegg til fiske selvsagt.  Foto: Patrik Westli
Sist oppdatert

En av de lengstlevende motorbåttradisjonene langs norskekysten er de mange kombimodellene som dukket opp på 70- og 80-tallet. Spesielt populære på Vestlandet og i Nord-Norge, men også utbredt i andre områder hos dem som fortsatt brukte båt etter at sommergjestene hadde reist hjem. Hansvik, Rana Plast og Viksund, for å nevne noen båter som dugde både til fiske- og fritidsbruk.

<b>MASSE DØRKPLASS:</b> Pro 725 Open lever opp til navnet, her består værbeskyttelsen av gode klær. Fordelen er enorm dørkplass.
MASSE DØRKPLASS: Pro 725 Open lever opp til navnet, her består værbeskyttelsen av gode klær. Fordelen er enorm dørkplass. Foto: Patrik Westli

Nå er det dessverre ikke så mange slike igjen, men for noen år siden satte Sting i gang med sine Pro 535 og Pro 600. En mer moderne variant over samme tema, med tankegangen rundt robust flerbruk i god behold. Og verftet ble belønnet med umiddelbar suksess.

Nå bygger produsenten videre med Sting 725 Pro-serien. Det er en helt ny linje båter fra Sting, designet og utviklet av Sting Boats og designeren Espen Thorup. Han har stått bak mange suksessfulle fritidsbåter de siste tiårene, og signert på stort sett alt av moderne Sting- og Nordkapp-modeller.

Verftet sier de i utviklingen av de nye 725 Pro-modellene har lagt vekt på gode sjøegenskaper, stabile arbeidsforhold og økt komfort for de ombord. Det er viktig, enten du skal bruke båten for fangst eller mer fritidsaktige sysler. Sting kaller baugdesignet effektivt og moderne. Det skal sørge for at minst mulig sjøsprøyt kommer inn over dekk, samt levere stabile kjøreegenskaper og god lastekapasitet.

<b>LUNT OG VARMT:</b> Med styrehytte kan du sette på varmeren når været blir ufyselig. Og legge til ulike kartplotter-, ekkolodd- og radarløsninger
LUNT OG VARMT: Med styrehytte kan du sette på varmeren når været blir ufyselig. Og legge til ulike kartplotter-, ekkolodd- og radarløsninger Foto: Patrik Westli

Sting nøyer seg ikke med en utgave av 725 Pro-serien, men lanserer fire båter på samme skrog, men for ulikt bruksområde og med forskjellig innredning.

725 Pro Open følger oppskriften fra den mindre og velkjente 600 Pro Open. Her er dekksareal prioritert. Det sørger ifølge Sting for maksimal størrelse på fordekket samtidig som utformingen skal ivareta sjøegenskapene.

De peker også på praktiske elementer: Fjerning av midttofte og et eget sikret område for denne, høye rekker og bredt innsteg. Det skal gi trygghet selv når værforholdene er røffe.

Sting sier 725 Pro Cabin-utgaven gir et godt kompromiss mellom stor utvendig dørkplass og et tørt, lunt styrehus. Det er plassert i senter av båten for god vektbalanse, samtidig som det rommer to voksne. Her kan man ha det komfortabelt hele året, siden styrehuset kan utstyres med varmer. Båten er tiltenkt bruksområder for fangst, fiske og transport av materialer. 725 Pro Cabin kan utstyres med skyvedør i metalramme og glass, det skal gi økt komfort innendørs.

<b>AKTERDEKK:</b> Her kan du ha sittebenk, last eller fiskeutstyr.
AKTERDEKK: Her kan du ha sittebenk, last eller fiskeutstyr. Foto: Patrik Westli

En større styrehytte sørger for mer innvendig plass i modellen 725 Pro Cabin XL. Verftet forteller at det skal gi nok rom til familie og venner på tur. Dermed skal båten fungere fint som helårsbåt til bruk på hytte/landsted, eller til profesjonell bruk. Styrehytta huser 5 voksne personer og gir beskyttelse i dårlig vær. På lik linje med 725 Pro Cabin, kan 725 Pro Cabin XL utstyres med skyvedør til styrehuset, noe som øker komforten innendørs

Den fjerde utgaven heter 725 Pro HT, også det en helårsbåt der Sting sier de har lagt vekt på stor plass i styrehuset, samt bruk i kaldt vær, eller når det er ekstra værhardt. 725 Pro HT tar med seg det beste fra lillebroren 600 Pro HT, men økt bredde og lengde større plass inne og økt komfort, ifølge verftet. Båten skal ha solide dollbord, gode rekker og bra dørkplass både forut og akterut for arbeid til sjøs.

<b>SE OG BLI SETT:</b> Arbeidslys, radar og AIS er ting du setter pris på i mørke og nedbør. 
SE OG BLI SETT: Arbeidslys, radar og AIS er ting du setter pris på i mørke og nedbør.  Foto: Patrik Westli

Slik det sømmer seg båt rettet mot aktive hobbyfiskere, helårsbrukere eller i profesjonell bruk, kan båtene utstyres med en rekke detaljer slike båtkunder ofte ønsker. Eksempelvis snakker vi om arbeidslys, opplegg for garn/teinehaler, radar, lastefester, sjøvannsspyling og lignende. Aktuelle motorer er Mercury utenbordsmotorer på 90, 100, 115 og 150 hk, også i SeaPro-versjoner.

Prisene starter på:

Sting Pro 725 Open: 499 200,-
Sting Pro 725 Cabin: 624 200,-
Sting Pro 725 Cabin XL: 639 800,-

Tekniske data:
Sting Pro 725 Cabin XL
Lengde, m: 7,23
Bredde, m: 2,56
Vekt uten motor, kg: 1580
Høyde på båt, m: 2,88
Tankkapasitet, l: 150
Motor, hk: 90–150
Stammelengde: XL
Personer: 7
CE-kategori: C

Denne saken ble første gang publisert 19/01 2024, og sist oppdatert 22/01 2024.

Les også