Bella med spennende småbåtprogram

Storsatser på småbåt

Finske Bella satser sterkt på et nytt, komplett småbåtprogram fra 4,4 til 5,8 meter.

Publisert

Finske Bella Veneets to seksmetersmodeller - 600 Twin og Ocean - skal få flere småsøsken. Det nye småbåtprogrammet presenteres på båtutstillingene over nyttår.

Minstemann

Den minste modellen i det nye småbåtprogrammet blir en liten skjærgårdsjeep med sidekonsoll. Den måler 4,40 x 1,85 meter og leveres med Mercury-motor fra 20 til 40 hk. Neste trinn er 470 R - en litt større jeep med en bredere sidekonsoll og beregnet for motorer i størrelsen 40-60 hester.

Les også:

Bella 600 Open: Lekker tvilling

500-modellene

500-modellene er en flunkende ny serie med tre varianter over samme skrog og med modellbetegnelsene R (sidekonsoll), Twin (sidekonsoller) og Excel (bowrider). De to første er beregnet for motorer fra 60 til 90 hk, mens Excel tar opp til 100 hk.

530 Smart

Neste størrelse er 530 Smart - en skjærgårdsjeep som ble presentert sist vår, med motorisering 70-115 hk. 530 Excel er bowrider-versjonen.

560 HT og 580 C

To anderledes modeller er henholdsvis 560 HT og 580 C. Sistnevnte har en liten, midtplassert styrehytte med dør i for- og akterkant. I styrehytta kan fire personer sitte beskyttet mot vær og vind. På fordekket er det sittebenker og det vesle akterdekket er velegnet for transport og hobbyfiske.

560 HT er en klassisk hardtop-modell med et lite pantry og overnattingsmulighet i køya forut.

Begge disse modellene anbefales med motorer fra 75 til 115 hk.

Les også:

Yamarin 44 SC: Liten, men kjapp

AMT 185 R: Gjennomtenkt

Finnmaster 5700 Open: Solid bowrider

Nye farger, ny dekor

Hele den nye småbåtserien har fått nye farger og dekor på skutesiden. Også interiørmessig er det betydelige oppjusteringer, og instrumentbordet - på de fleste modellene - har blant annet plass til integrert kartskjerm/GPS og ellers mer moderne utforming.

Leveres med Mercury-motorer

Ifølge produsenten skal det kapres kunder ved å tilby svært konkurransedyktige pakker hvor det inngår mer standardutstyr. Man hevder også at man vil ha fordelen av en mer rasjonell produksjon som en del av Brunswick-konsernet, og det betyr selvsagt at båtene vil bli levert komplette med svarte Mercury-motorer.

Rasjonell produksjon kombinert med direkte levering til forhandlerne uten fordyrende importledd fremheves også som en av fordelene man har i forhold til konkurrentene.

Skjerpet konkurranse

Totalt er dette gode signaler for potensielle kunder, for dette betyr i praksis at konkurransen på mindre båter vil bli skjerpet og da er det all grunn til å forvente spennende pakkepriser.

Hva konkurrentene - blant andre Yamarin, AMT og Finnmaster - vil svare med, er det store spørsmålet. Et faktum er dessuten at mange forhandlere, uansett merke, fortsatt har store lagerbeholdninger, og midt oppi det hele må båtene fra konkursboet til Askeladden ut på markedet.

Les også:

Askeladdens konkurs rammer båteiere

Skal du ha en ny båt i denne størrelsen, er det derfor all grunn til å se våren lyst i møte.

Men vær våken før du slår til på et godt tilbud: Pass på at du kjøper en båt med soild forhandlerapparat, slik at du har et sted å gå når behovet for service eller reklamasjoner melder deg. Vær ekstra påpasselig med garantier dersom du kjøper en overligger fra 2007 eller 2008, og påse at du får med full reklamasjonstid i henhold til kjøpsloven.

Les også:

Slik kjøper du bruktbåt

Se alle våre båttester

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning