Kaasbøll 1100 HT

Skjærgårdsjeep av en annen verden

Kaasbøll har laget en åpen utgave på sitt imponerende 11 meters skrog. Den kunne like gjerne dukket opp i Miami som på Hitra.

<b>STOR BÅT, STOR FISK:</b> Det må være mottoet når fiskeentusiastene kommer dundrende til feltet i en Kaasbøll 1100 HT
STOR BÅT, STOR FISK: Det må være mottoet når fiskeentusiastene kommer dundrende til feltet i en Kaasbøll 1100 HT Foto: Kaasbøll
Publisert

For et par år siden var Vi Menn Båt på Hitra og fikk blant annet kjøre den heftige Kaasbøll 1100 C, en lukket kabinbåt med sjøsterkt aluminiumsskrog og tre Mercury Verado V8 300-hestere på hekken. Nå har verftet tatt et steg til med 1100-plattformen og laget en skjærgårdsjeep-utgave med hardtop.

Flere av Kaasbølls andre og mindre modeller har gått til Big Fish Adventure i Hasvik på Sørøya, men denne gangen skulle fiskeentusiastene ha enda tøffere redskap. Og Idar Kaasbøll var ikke sen om å ta utfordringen:

– Vi vet at vi har et godt utgangspunkt etter flere utgaver av 1100 C, så i første rekke handlet dette om å finne det rette tyngdepunktet og vektbalansen i båten. Taket er lettere og vi flyttet drivstofftanken forover, og har endt opp med et svært godt resultat, sier han.

– Båten er ment for å gå på guidete fisketurer i tøffe farvann langt nord, og det er fire stoler under tak, i tillegg til at det er mulig å trekke kalesje rundt hardtopen, forteller Kaasbøll. Båten har også kabin med toalett, og mulighet for overnatting, selv om akkurat denne båten ikke er innredet med køyer.

– Setene i cockpit er montert på skinner og kan fjernes når det er behov for mer plass til fiske. Og det er ikke spart på utstyret for navigasjon eller fiskejakt: – Her har vi montert tre av Garmins råeste 16-tommere, og i tillegg er det en 10-tommer for fiskerne i baugen. Som seg hør og bør er båten utstyrt med Panoptix ekkolodd, noe av det mest avanserte utstyret som finnes til sportsfiske.

En stor båt trenger også ordentlig motorisering, og på hekken sitter Yamahas store V8-motorer med 425 hk hver. Det holder til en toppfart på 58 knop, for fiskeentusiastene vil jo tilbringe mest mulig tid på fiskefeltet, ikke på transport fram og tilbake. Og prisen?

– Den er «på forespørsel», sier Kaasbøll. Utstyr, innredning og motorisering varierer så mye fra båt til båt, at vi må spesifisere fra gang til gang, avslutter han.

<b>TILPASNING:</b> Ved behov for mer dekksplass til fiske kan stolene tas ut.
TILPASNING: Ved behov for mer dekksplass til fiske kan stolene tas ut. Foto: Kaasbøll
<b>JUSTERINGER:</b> Det måtte noen mindre endringer til for at 1100-skroget skulle fungere som ønsket i HT-utgave. 
JUSTERINGER: Det måtte noen mindre endringer til for at 1100-skroget skulle fungere som ønsket i HT-utgave.  Foto: Kaasbøll
<b>MASSE SKJERM:</b> Det må til i en havfiskebåt, og på førerplass er det tre 16-tommere. 
MASSE SKJERM: Det må til i en havfiskebåt, og på førerplass er det tre 16-tommere.  Foto: Kaasbøll

Denne saken ble første gang publisert 22/06 2023.

Les også