Test Goldfish 21 Sport, 2001

Sjøens Maserati

Den er ikke ny. Likevel er det svært få båter som kan konkurrere med Goldfish 21 Sport.

Publisert

Pål Sollie er en herre fra entusiastgjengen som opprinnelig satte i gang med Hydrolift. Senere begynte Sollie for seg selv, og i 1997 så skjærgårdsjeepen Goldfish 21 Sport dagens lys.

Som antydet i tittelen er farkosten utrolig snasen og fin, uten at den gjør noe stort vesen av det. Den litt diskré fornemheten som du finner i Goldfish, er i hvert fall noe vi faller for. Samtidig beviser den over fem år gamle 21-foteren at de gamle av og til er eldst. Goldfish er en kjempefin sportsbåt, men her er det faktisk de små detaljene som imponerer.

Lekre småsaker

Et eksempel på en slik detalj er sitteputene foran. De har en slags utsparing slik at du får åpnet den underliggende luka uten at du trenger å ta av puten. Dessuten har putene en fin og fast stopp som gjør at du sitter som en liten prins. Videre finner du et strømuttak til lading av for eksempel mobiltelefon i hanskerommet foran passasjeren. Og det virker.

Det tok litt tid å venne seg til det faktum at 21 Sport er utstyrt med separat gir- og gasspak. Vi har tross alt i noen år vært vant til at gir og gass sitter på samme spak. Men når man først blir vant til arrangementet, skjønner man at det har sine klare fordeler. Ved finmanøvrering inn og ut fra brygger legger du motoren på tomgangsturtall, og manøvrerer utelukkende med girspaken. Litt kronglete til å begynne med, men det funker.

Det kommer ikke som noen stor overraskelse at instrumenteringen på Goldfish er lekker. Småsaker? Ja vel, men det er definitivt med på å heve helhetsinntrykket.

Tørr bak øra

Goldfish 21 Sport går silkefint i vannet, takket være det harmoniske skroget. Båten har et stort fartspotensial, og kombinasjonen med innenbords MerCruiser fungerer aldeles utmerket. Servostyringen tar det forresten litt tid å venne seg til - den kan virke litt lealaus og lett til å begynne med.

Goldfish byr på mange stuverom og småsmarte løsninger, og blir dermed svært brukervennlig uten at dette går ut over sportsligheten. Den har et relativt lavt fribord, men holder seg likevel tørr og fin. Mange har i det hele tatt mye å lære av den "gamle", men langt fra foreldede, gullfisken.

Konklusjon

Goldfish 21 Sport er en lekker og elegant båt som forener det sportslige med det praktiske. Trass i alderen har den flere løsninger som langt fra er gått av moten. Båten har dessuten et stort fartspotensial og fungerer brukbart til familiebruk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning