Nyhet: Fairline Targa 58 Gran Turismo

Her er alt nytt

Fairline har mange nye løsninger om bord i sin Targa 58 Gran Turismo.

Publisert Oppdatert

Fairline Targa 58 Gran Turismo

  • 2 x Volvo Penta D12-800 EVC: 31 knop
  • 2 x Volvo Penta D13-900 EVC: 33 knop
  • 2 x MAN V8 1200 Diesel: 38 knop

Fairline viste fram flere nyheter på årets Düsseldorf-messe. Den viktigste var Targa 58 Gran Turismo. Her har de satset på nye løsninger, og en hel del av det fremstår som smarte løsninger.

Fra akterdekket er det kun en liten terskel som man må forsere før man trer inn under tak. Til venstre finnes en rommelig sittegruppe, med et snedig bord der service får plass i selve bordstammen.

Et lite tastetrykk

TV-en sklir opp av den ene ryggstøtten i salongen, og vips så er spisestuen blitt til en TV-krok. Men også vinduene kan heves og senkes, og alt styres med ved hjelp av noen få tastetrykk. Higer man etter frisk sjøluft og rikelig med lys i cockpiten kan hele veggen ut mot akterdekket og taket over førerplassen trylles bort, også dette er tastetrykk unna. Men det bor langt mer i Targa 58, listen over utstyr er lang som en god sommer.

Berøringsskjerm

Foto: Handeland, Petter

Men det beste av alt finner vi faktisk helt fremme i cockpiten. Rett til venstre for føreren finnes nemlig en stor berøringsskjerm som styrer båtens elektriske system. En skisse av båten forteller om det er noe feil med det elektriske anlegget, og den vil også vise akkurat hvor feilen ligger, slik at man slipper å bruke tid på feilsøking.

Vi tar trappen ned under dekk, og møtes av den samme minimalistiske designen vi ble kjent med i overetasjen. Store lyse flater dominerer der nede, flater som skjuler godt med skapplass. Fairline har vært veldig flinke til å tenke praktisk selv om designen er minimalistisk. De store lyse flatene blir stadig brutt av mørkt treverk, en ganske spesiell kombinasjon - men veldig smakfullt og moderne.

Romslig bad

Det første som slår oss er mangelen på en salong, denne har Fairline valgt å droppe til fordel for to små kabiner akter, mens en stor masterkabin med eget bad ligger i motsatt retning. Badet helt framme i baugen er gigantisk, faktisk større enn i mange langt større båter vi tittet på under messa. Bare dusjen i seg selv rommer flere personer, og man kan faktisk sitte og dusje dersom det er ønskelig.

Musikk fra alle kanter

Foto: Handeland, Petter

Masterkabinen har, som seg hør og bør, en stor dobbeltseng, dessuten sørger et stort vindu i taket for bedre lys. En stor flatskjerm henger på veggen og en egen iPod dokkingstasjon står klar til å sende ut de nydeligste toner til stereoanlegget fra Bose. Vår engelske venn kan opplyse om fire slike stasjoner rundt omkring på båten, slik at du kan spille musikk akkurat der du er. Til og med utvendig fremme på dekk, ved siden av solmadrassen, er det bare å plugge inn iPod-en, og musikken strømmer ut fra de vanntette høytalerne. Nok en nyttig løsning finner vi fremme på dekk, Fairline har valgt å plassere ankervinsjen i et stuverom i baugen. Der får også fendere og tauverk plass, dermed slipper å snuble i dette når man går forbi.

Foto: Handeland, Petter

Foto: Handeland, Petter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning