wellcraft 435

Ny toppmodell bryter med tradisjonene

Her er det ikke mye konsollbåt i USA-stil lenger. Nå satser Wellcraft på et helt annet konsept.

<b>NY STIL:</b> Fortsatt slankt design, men nå med lukket cockpit og masse inne- og uteplass.
NY STIL: Fortsatt slankt design, men nå med lukket cockpit og masse inne- og uteplass. Foto: Produsent
Publisert

Wellcraft har lenge vært kjent for sine velkjørende konsollbåter på mellom 20 og 35 fot. Modeller med klassisk utseende og dype V-bunnskrog i velkjent amerikansk tradisjon. Merket har fortsatt et godt utvalg av slike, men etter at den franske Beneteau-gruppen i 2014 overtok Wellcraft og et knippe andre, tradisjonsrike USA-merker, har utviklingen gått i en annen retning.

I 2022 kom Wellcraft 355, den første kabinbåten med rett baug og et utseende som minner om det du finner hos Axopar. Nå er Wellcraft ute med de første bildene og spesifikasjonene på den nye toppmodellen 435. Designet følger hovedtrekkene fra 355 og slår for alvor fast at verftet har staket ut en ny kurs.

Italienske Garroni Studio står bak designet av Wellcraft 435, mens den amerikanske marinearkitekten Michael Peters har tatt seg av det tekniske. Båten er 13,4 meter lang (43 fot) og er utstyrt med tre utenbordsmotorer på inntil 1050 hk.

<b>COCKPIT:</b> Sitteplasser og førerplass på styrbord, bysse og copilotplass på babord. 
COCKPIT: Sitteplasser og førerplass på styrbord, bysse og copilotplass på babord.  Foto: Produsent
<b>MODERNE:</b> Med rett baug og styrehytte med negative frontruter, bryter den nye 435 med det meste av Wellcraft-tradisjonen. 
MODERNE: Med rett baug og styrehytte med negative frontruter, bryter den nye 435 med det meste av Wellcraft-tradisjonen.  Foto: Produsent

Overnatting og soldekk

Tekniske data:

Lengde, m: 13,4
Bredde, m: 3,82
Dypgang, m: 0,83
Vekt, kg: 10 500
Drivstoff, l: 1 290
Soveplasser: 5
CE-personer: B-10/C-12

På tross av sitt slanke utseende, har Wellcraft 435 et rikholdig interiør. Under dekk er det en rommelig eierlugar i midten og en gjestelugar i baugen. Oppe i cockpitområdet finner du førerplass med et dobbeltsete på babord, og lenger akter er det sittegruppe med bysseløsning på motsatt side.

Det skorter ikke på de utvendige fasilitetene heller, med wetbar og sittegruppe på akterdekket, mens fordekket varter opp med en svær solseng og sittegruppe med bord i baugen. Båten får sin publikumsdebut på båtmessen i Cannes i september og i Fort Lauderdale i oktober.

<b>EIERLUGAR:</b> Midtplassert og med stor nok bredde til sofa, alternativt ekstra soveplass, på siden av hovedkøya. 
EIERLUGAR: Midtplassert og med stor nok bredde til sofa, alternativt ekstra soveplass, på siden av hovedkøya.  Foto: Produsent
<b>UTELIV:</b> Utfellbare skrogsider, aktersofa og solplass i baugen. 
UTELIV: Utfellbare skrogsider, aktersofa og solplass i baugen.  Foto: Produsent

Denne saken ble første gang publisert 12/07 2023.

Les også