Tohatsu med elektrisk utenbordsmotor

Ny elektrisk påhenger kommer til Norge i 2025

En litt uvanlig samarbeidspartner og to nye elektriske utenbordsmotorer gir Tohatsu vind i seilene.

<b>KLAR MED ELMOTOR:</b> Tohatsu og Ilmor skal samarbeide om elektriske utenbordsmotorer og først ut er en versjon på 6 kW
KLAR MED ELMOTOR: Tohatsu og Ilmor skal samarbeide om elektriske utenbordsmotorer og først ut er en versjon på 6 kW Foto: Produsenten
Sist oppdatert

De fleste forbinder Tohatsu med rimelige og solide motorer for mindre båter, men nå blir den japanske produsenten mer framoverlent med en satsing på elektriske utenbordsmotorer.

Med historie fra 1922 har Tohatsu kontroll på kontinuiteten. Denne gangen har de funnet seg en partner med helt annen bakgrunn. Motorsportinteresserte drar sikkert kjensel på Ilmor-navnet. Litt mindre kjent er det at Ilmor har 25 års historie som leverandør av marinemotorer, blant annet til MasterCraft, Formula og Aviara.

Det har vært mange fossile kraftpakker der i gården, men nå handler det altså om små elektriske påhengere. Det første produktet i serien er en 6 kW utenbordsmotor med integrert tilt og trim, en rund touch-skjerm for systemstyring og flere varianter av stammelengder og propellvalg.

– Partnerskapet med Ilmor Engineering representerer en viktig milepæl i Tohatsus historie, sier presidenten for Tohatsu Corporation, Isami Hyuga.

2025: En 4 kW-versjon kommer til Norge neste år.
2025: En 4 kW-versjon kommer til Norge neste år. Foto: Produsenten

– Sammen tar vi fatt på en storsatsing for å introdusere en elektrisk utenbordsmotor som ikke bare oppfyller forventningene til våre lojale kunder, men også setter nye standarder for bransjen, sier Hyuga.

I tillegg til versjonen med 6 kW (8 hk), har Tohatsu vist fram en mindre utgave på Miami International Boat Show 2024. Den nye 4 kW (5,5 hk) elmotoren kan sammenlignes med en Tohatsu 4-takts 8hk utenbordsmotor, sier produsenten.

Tohatsu planlegger å tilby motoren med rorkult eller fjernstyring, med mulighet for kort stamme, lang stamme og ultra-lang stamme for ulike båttyper.

Rorkult-modellen vil ifølge Tohatsu ha en LED-indikator plassert foran på motordekselet som viser batterinivå og advarsler, og en innebygd fullfarget LCD-skjerm i rorkulten skal vise batterinivå, kjørehastighet, gjenværende distanse og driftstimer. Planen er at motoren skal være tilgjengelig for det norske markedet i 2025.

<b>FART:</b> På lettplanende båter bør 6 kW/8 hk gi et bra skyv.
FART: På lettplanende båter bør 6 kW/8 hk gi et bra skyv. Foto: Produsenten

Denne saken ble første gang publisert 05/03 2024, og sist oppdatert 13/03 2024.

Les også