Nimbus 27 E-Power

Nimbus utvikler elbåt

Den svenske produsenten utvikler en elbåt som skal klare 27 knop.

Publisert

Den svenske produsenten Nimbus utvikler nå en elbåt basert på deres eksisterende 27-foter. Båten vil få navnet 27 E-Power, og har motor og batterier fra det svenske firmaet Electroengine. Selve fremdriften står et DPH duoprop-drev fra Volvo Penta for. Dette skal kjøre at båten har en toppfart på 27 knop, samt en marsjfart på 23 knop.

Hvis man holder marsjfart, vil man kunne kjøre en strekning på rundt 20 nautiske mil. Det tilsvarer altså mindre enn én times kjøring. Ikke fryktelig imponerende, men Nimbus hevder at båten vil ha bedre kapasitet ved lanseringen.

Ladetiden skal være på 28 timer dersom du bruker et vanlig strømuttak. Bruker du derimot en spesiell 400v/32amp-ladestasjon, vil det kunne gå unna på bare fire timer.

Det er også en generator om bord, som skal kunne redde deg dersom du går tom for strøm mens du er ute. Denne vil da generere strøm til batteriene, og du vil kunne kjøre rolig tilbake til brygga.

Akkurat når båten blir lansert på det åpne markedet sies ikke, men Nimbus hevder at teknologien er klar. Nå gjenstår bare flere tester og godkjenninger. De sier også at 27 E-Power er et ledd i deres miljøvisjon frem mot 2015, og at de vil ha en båt på markedet før den tid. Det er altså ikke sikkert at denne båten bli å kjøpe før om noen år.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning