Boot 2024

Nå går startskuddet for båtsesongen

For båtbransjen og mange båtentusiaster finnes det et sikkert tegn på at båtsesongen er i emning: Når dørene åpnes i Düsseldorf for verdens største båt- og vannsportmesse. 

<b>TUNGTRANSPORT:</b> Yachten Princess X95 tar god plass på vei inn mot Hall 6. En av de største båtene på årets Boot-utstilling i Düsseldorf. Pris fra ca. 103 millioner kroner.
TUNGTRANSPORT: Yachten Princess X95 tar god plass på vei inn mot Hall 6. En av de største båtene på årets Boot-utstilling i Düsseldorf. Pris fra ca. 103 millioner kroner. Foto: Constanze Tillmann
Sist oppdatert

Selv om det ifølge kalenderen fortsatt er vinter og kaldt ute, er synet av store luksusbåter på fraktelektere i Rhinen et sikkert vårtegn for alle båtfolk. Det betyr nemlig at åpningen av den tradisjonsrike «Boot»-messen er rett rundt hjørnet. 2024-utgaven går av stabelen fra 20–28. januar.

Takket være den enorme takhøyden i sagnomsuste Hall 6 på messeområdet i Düsseldorf får man nemlig plass til enorme luksusbåter du normalt bare kan se på en flytende båtmesse. Dessuten er det litt av et show og fast ritual når yachtene settes i land fra lekterne, henger i stroppene på den enorme kranen «Big Willi» og settes på spesialtransport gjennom stengte gater fra Rhinen og inn i Hall 6.

<b>MITT SKIP ER LASTET MED:</b> Lekterfrakt med luksusbåter på Rhinen er første tegn på at årets båtsesong er rett rundt hjørnet. 
MITT SKIP ER LASTET MED: Lekterfrakt med luksusbåter på Rhinen er første tegn på at årets båtsesong er rett rundt hjørnet.  Foto: Constanze Tillmann

Men Boot handler om så mye mer enn de kostbare gigantene i Hall 6. I totalt 17 haller på til sammen 220 000 m² kan de besøkende kikke nærmere på et utall produkter innen båt, motor, fritid og vannsport. Tallene kan gjøre en nordmann vant til Sjøen for alle skyggeredd: Her finner du 1500 utstillere fra 68 nasjoner som viser fram det de har å by på til antatt 240 000 besøkende fra rundt 60 land. For båtfolket er det utstilt 1100 båtmodeller i 10 haller.

<b>VEISPERRING:</b> Når de største yachtene tar turen fra Rhinen til Boot-messen tar de sin plass i trafikken. Her en Princess Y85.
VEISPERRING: Når de største yachtene tar turen fra Rhinen til Boot-messen tar de sin plass i trafikken. Her en Princess Y85. Foto: Constanze Tillmann

I tillegg til en masse aktiviteter, er Boot selvsagt et mekka for den internasjonale båtindustrien når det gjelder å lansere sine nye produkter for det store publikummet, samt et enormt oppbud av journalister, influensere og TV-medier.

<b>KRAFTKAR:</b> Skipskranen «Big Willi» er en kjent størrelse i Boot-sammenheng. Den løfter yachter på inntil 100 tonn og starter jobben to uker før messen åpner. 
KRAFTKAR: Skipskranen «Big Willi» er en kjent størrelse i Boot-sammenheng. Den løfter yachter på inntil 100 tonn og starter jobben to uker før messen åpner.  Foto: Constanze Tillmann

Her i Vi Menn Båt følger vi selvsagt med på alt som skjer, og særlig på de tingene som er viktig for det norske båtbrukere og båtkjøpere. I de nærmeste ukene skal vi publisere nyhetssaker fra Boot, slik at du er godt oppdatert på det som skjer rundt båt og båtliv. Her vet vi det blir godbiter i alle klasser og for de fleste bruksområdet. For nå er båtsesongen er i gang, selv om snødybden og gradestokken sier noe annet.

<b>PÅ PLASS:</b> Grovkalibret løfteredskap jobber med den siste plasseringen inne i Hall 6.
PÅ PLASS: Grovkalibret løfteredskap jobber med den siste plasseringen inne i Hall 6. Foto: Constanze Tillmann

Denne saken ble første gang publisert 19/01 2024, og sist oppdatert 23/01 2024.

Les også