Havneguide

Historiske Marstrand

Marstrandøn byr både på historisk sus, feriestemning og bra natteliv.

Publisert Oppdatert

Marstrand er for mange nordmenn en fin vendestasjon på svensketuren. For det første er Marstrandøn et lite sommerparadis for turistene, både når det gjelder omgivelser og feriestemning. Dessuten er det et naturlig sted å vende baugen hjemover, for rundt Gøteborg er det også slutt på skjærgården slik vi kjenner den langs Bohuslän.

Marstrand har lenge vært regattaseilernes havn. Gjestehavna er stor, men dersom det ikke er plass på Marstrandön kan du legge deg på Koön på andre siden av sundet. Det er uproblematisk å benytte seg av den lille fergen som trafikkerer sundet.

Les vår guide til alle Bohuslän-havnene.

Festning verd et besøk

Marstrand har et vesentlig mer planlagt og ryddig bybilde enn de øvrige tettstedene langs svenskekysten. Det er en historisk stemning i dette samfunnet, mye takket være Carlstens festning, som troner øverst på Marstrandön. Festningen med aner tilbake til 1660-tallet er verdt et besøk, ikke minst på grunn av den flotte utsikten, og dersom man vil er det mulig å overnatte innenfor festningsmurene.

Marstrand er også kjent for sine flotte bygninger, noe Grand Hotel Marstrand er et utmerket eksempel på. Et besøk på det sagnomsuste hotellet er obligatorisk. For de bade-, fiske- eller turinteresserte er vestsiden av øya å foretrekke.

Bra uteliv

For mange er Marstrand kjent for sitt flotte uteliv, spesielt i sammenheng med regattahelger i sommermånedene. Nattklubben "Aftersail" er i så måte en god start. Grannens Gästgiveri, Restaurant Högvakten og Marstrands Wärdshus er blant dem som tilbyr både liv og god mat. Uansett hvor du går eller hva du ønsker, så finner du nok et favorittsted i Marstrand.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning