Grebbestad havn

Svensk sommerperle

Er du glad i fest og liv, er Grebbestad et godt alternativ.

Publisert Oppdatert

Grebbestadbryggan

Posisjon: Sjøkart 934 E

58°41,1 N 11°15,4 E

Båtplasser: ca. 180

Fortøyning: Dregg/bøye

Dybde: 2-5 meter

Havneservice: Turistinfo, kiosk, dusj/WC, septiksug, ferskvann, vaskerom, strøm, minibank, båtutstyr, dagligvarehandel, drivstoff, apotek, helsetjeneste.

Pris per natt: fra SEK 250

Landstrøm: fra SEK 50

WLAN: ja

Tlf: 0046-(0)52518380

Grebbestad har for de båtferierende alltid ligget litt i skyggen av både Strømstad, Smøgen og Marstrand. Ufortjent nok synes vi, i hvert fall når det kommer til restaurant- og nattelivet, for her inne i viken går det friskt for seg i fellesferien.

Grebbestad er et av de største samfunnene langs Bohuslänkysten, noe som betyr mange fastboende året rundt. Det sikrer i sin tur et fint utvalg av restauranter, barer og nattklubber å nyte av i sommerkvelden. "Konserven Bar & Nattklubb" på bryggekanten, samt "Restaurang Terrassen" og "Hertigen" i sentrum er bare noen av stedene verdt et besøk.

Fine turmuligheter

Selve Grebbestadsbryggan, som sjenerende nok ligger relativt ubeskyttet for vestavinden, har utover de vanlige havnetilbudene et utvalg av butikker og restauranter. Trenger du mer detaljhandel tar det fem minutter å spasere seg inn til sentrum langs Strandvägen.

Vil du strekke på beina eller lufta bikkja, er det nakne Stöberget en fin og overkommelig topp å bestige. Herfra kan du se rett ned på hustakene i byen, og på den gamle og flotte bebyggelsen mellom Nedre og Övre Långgatorna.

Anbefales

Av aktiviteter er det flere. I Grebbestad kan man ta seg en tur på kino, du kan spille golf på den lokale banen, eller ta med ungene til Tanumstrand eller stranden ved Edviks Camping sør for gjestehavna. Om værgudene ikke samarbeider, kan "Bad, SPA og Gym" være et alternativ til siste: Her kan du kose deg i et innendørs badeanlegg med treningssenter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning