Med Aquador 32 på tur:

Fra tull til idyll

Starten var et mareritt, men nå er reportasjebåten i godt slag. Les turreportasjen her.

Publisert Oppdatert

Det begynte med dreggtrøbbel og fortsatte med en motor som gikk altfor sakte (les mer om feriestarten som slett ikke gikk etter planen her).

Nå har ulykken snudd til ren sørlandsidyll for vår reportasjebåt, Aquador 32. I alle fall har båten hatt to problemfrie dager langs leia fra Holmestrand til Kristansand.

Og faktisk har vi mye å skrive hjem om: Vi har har tatt turen innom hjembyene til dikterne Olav Duun og Herman Wildenvey, i tillegg til Henrik Ibsens fødeby (Holmestrand, Stavern og Kristiansand).

Stavern har vært en viktig marineby gjennom århundrer. Etter først å ha varmet opp med to kalde halve på Skipperstua, prøvde vi som gode båtturister å blande oss med de innfødte på Tordenskjolds pub, oppkalt etter sjøhelten Petter Wessel Tordenskjold.

Tilhørende underholdning: En lokal pianomann som krydret pubbesøket med radbrekking av gruppa Vamps kjenningsmelodi "Tirna noir" (joda, vi vet det skrives på en annen måte) og glimrende Elton John-tolkninger.

Fin havn, dårlig info

Havna i Stavern er innbydende og fin, men hvor i alle dager skal man finne gjesteplasser her? Vi så ikke et eneste skilt, og måtte enkelt og greit spørre oss fram.

Til slutt endte vi opp med å fortøye ytterst på flytebrygga, rett ved innseilingen til havna. Båtfolk på vei inn og ut ga oss taktfaste småbølger oppholdet igjennom.

Dagen etter, i Sagesund i Aust-Agder, fikk vi toppet tankene, med ettertanke. Her registrerte vi at bunkersen koster 1,50 kroner mer per liter enn i Holmestrand - og dyrere skal det visst bli. Det er nok ikke bare avgifter som ligger bak, tipper vi.

Vi har jo for lengst prøvd å fortrenge diverse rentehopp og annen styggedom, men bunkersprisene får vi nok slite med som alle andre.

Og så en liten ting til alle som har det travelt og ber andre pelle seg vekk fra drivstoffpumpa: Når man har lagt igjen en hel ukelønn ved pumpa, bør man få spise opp pølsa si i fred.

Duggfriskt i Kristiansand

I 15-tida kastet vi loss og forlot Sagesund. Etter tre timer med sørlandsidyll på styrbord side og stadig større bølger på babord side, kunne vi omsider seile inn i hjembyen til Julius og kaptein Sabeltann.

Den idylliske gjestehavna i Kristiansand ligger noe utsatt til for vind, i alle fall når man blir liggende ved flytebryggene utenfor moloen. Men vi fikk da fortøyd og lagt baugen opp mot vinden.

Og kunne avslutte dagen med en saftig burger og en halvliter med duggfrisk CB mens vi kikket på ferielivet langs gågata Markens.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning