Nordkapp 830 Coupe

Følger opp med lukket versjon

Den store nyheten fra Nordkapp i 2023 var daycruiseren Noblesse 830. Nå får den følge av den lukkede Coupe 830 til 2024-sesongen. 

<b>VARIERT BRUK:</b> Nordkapp Coupe 830 er ikke bare tiltenkt høstvær og regn, men har uteområder for de fine dagene også. 
VARIERT BRUK: Nordkapp Coupe 830 er ikke bare tiltenkt høstvær og regn, men har uteområder for de fine dagene også.  Foto: Nordkapp
Sist oppdatert

Etter noen år med Coupe 905 som toppmodell og eneste av sitt slag i Nordkapps modellsortiment, følger verftet nå opp med en helt ny og noe mindre styrehytteutgave. Den baserer seg i stor grad på Noblesse 830, den bovennlige daycruisermodellen som debuterte til 2023-sesongen.

Vi kjørte test på Noblesse 830 i ordentlig ruskevær utenfor Strömstad høsten 2022, og fikk et godt inntrykk av hvordan båt og skrog taklet mer sjø og vind enn du normalt sett tar med deg familien på båttur i.

Akkurat under de forholdene hadde vi nok satt pris på å kjøre den lukkede Coupe 830. Her er kalesjen byttet ut med styrehytte og du er bedre rustet for regnvær og kjølige temperaturer.

<b>SOLING:</b> I baugen er det stor solseng, men solseilet passer nok best i sydligere strøk.
SOLING: I baugen er det stor solseng, men solseilet passer nok best i sydligere strøk. Foto: Nordkapp

Kjent konsept

Foreløpig er Nordkapp sparsomme med opplysningene rundt den nye modellen, men vi får nok mer komplett inntrykk når vi senere i høst får anledning til å teste båten selv.

Tekniske data:

Nordkapp Coupe 830

Lengde, m: 8,3
Bredde, m: 2,92
Drivstoff, l: 325
Vann, l: 40
Maks motor, hk: 400
Personer: 10
Pris, fra: 1 650 000,-

Konseptet er imidlertid velkjent; styrehytte med stort stofftak som skyves tilbake på solskinnsdager og to store sidedører i hytta for enkel utgang til gangveier forut eller akterover på begge sider.

Siden bakveggen i hytta er lukket, får du sitteplass både inne og ute, med en aktersofa som gjør akterdekket til en sosial sittegruppe. På fordekket har Nordkapp rigget til med en svær solseng, slik det etter hvert er blitt vanlig på mange båter i klassen rundt 8 meter.

<b>ÅPENT HUS:</b> Med takduken trukket helt tilbake får du mye sol og luft inn i styrehytta. 
ÅPENT HUS: Med takduken trukket helt tilbake får du mye sol og luft inn i styrehytta.  Foto: Nordkapp

Blir fin med V10

På bildene ser vi også at du kan sette opp solseil både forut og akter, men det har nok mest funksjon hvis du oppholder deg steder der solen står rett opp og steker med 30–40 varmegrader. Temmelig unødvendig i regnbyger og liten kuling i Øygarden.

Motormessig er det Mercury som gjelder på Nordkapp-hekken. Følger Coupe 830 sin daycruisertvilling, blir det sannsynligvis med Mercurys fine 300-hesters V8 som grunnmodell, og de to V10-motorene på 350 eller 400 hk hvis du skal ha mer fart eller krefter med mange om bord. Båten er i alle fall godkjent for inntil 10 personer.

<b>KJØRESKROG:</b> Hvis coupéutgaven ligner på daycruisermodellen, blir det behagelige og stabile sjøegenskaper. 
KJØRESKROG: Hvis coupéutgaven ligner på daycruisermodellen, blir det behagelige og stabile sjøegenskaper.  Foto: Nordkapp

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2023, og sist oppdatert 28/09 2023.

Les også