Yamarin 80 DC

Familiebåt med mer plass

Den største nyheten på Yamaha sin stand er uten tvil deres nye flaggskip 80 DC.

Publisert Oppdatert

Faktisk er den også førstemann i familien som er stor nok til å få Yamahas 350-hesters sterke utenbords-V8 påmontert hekken.

80 DC skiller seg fra de andre Yamaha-modellene med ny dekor langs sidene av båten. Den klassiske blå stripen har blitt mer beskjeden - et forsøk på å gjøre 80 DC mer eksklusiv og moderne.

Praktisk sittegruppe

Også ombord i båten er 80 DC en forsmak på hva vi kan forvente av Yamarin i tiden framover. Blåfargen på interiøret som vi kjenner fra andre modeller, er nå byttet ut med lyse farger i grått og beige.

Det mest oppsiktsvekkende er den store sittegruppen vi finner i båten. Ryggen på førerplassen kan faktisk vippes frem og gjør på den måten plass til enda to personer. En enkel men genial løsning.

Førerplassen er oversiktlig satt opp. Hydraulisk styring er på plass, samtidig som det er god plass til de elektroniske hjelpemidlene man kunne trenge.

Soveplass for 3,5

Under dekk finner vi en lys og rommelig kabin med soveplass til to. Vannklosett med septikktank finnes under setet på styrbord side.

Takket være løsningen med utenbordsmotor er det faktisk plass til en liten akterlugar også. Der skal det være plass til to personer - det vil si to barn eller halvannen voksen dersom vi bedømmer plassen rett.

Med en 250-hesters Yamaha på hekken vil Yamarin 80 DC koste fra 958 000 kroner. Går du for toppmodellen med en 350-hesters V8er smyger prisen seg over millionen - nøyaktig lander den på 1 014 000 kroner.

Les også:

Den aller raskeste

Finske folkebåter

Gigant på norsk båtmesse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning