Princess Y80

Et perfekt sted å nyte late feriedager

Et fjerde medlem i Yacht-serien til Princess får verdenspremiere i midten av september. Det vi har sett av den så langt tyder på en gedigen ferieplattform.

<b>DEILIG FORUT:</b> Her har du mulighet for en innbydende sollounge, eller en sosial sittegruppe.
DEILIG FORUT: Her har du mulighet for en innbydende sollounge, eller en sosial sittegruppe. Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Den helt nye Y80 er det siste tilskuddet til Y-klassen, Princess sin yacht-serie som ifølge produsenten byr på raffinert luksus, topp interiørkvalitet og stor plass.

Y80 kompletterer Y72, den nye Y85 og det nylig lanserte flaggskipet i serien, Princess Y95. Modellen Y80 får sin verdensdebut på båtmessen i Cannes 12–17. september.

Les også: Her finner du Vi Menn Båts prøvekjøring av Princess F55

Tre ulike løsninger

I Y80 er mye av fokuset på utvendig og innvendig plass, med uteområder der eieren og gjestene virkelig skal føle at de er om bord i en større båt.

Med stor bredde, gir den nye Y80 solid volum og fleksibilitet med blant annet tre ulike løsninger for akterdekket:

En tradisjonell U-formet spiseplass med ekstra oppbevaringsløsning for to Seabobs; et sentralt cockpitbord med frittstående møbler for åtte gjester; eller Princess nye «infinity cockpit»-oppsett med elektrisk justerbare sitteplasser og bordmekanisme for å forvandle området fra et avslappet sofaarrangement til et uformelt spiseområde. Alle løsningene har en stor glassrekke akter, med utsikt ut til den nedsenkbare badeplattformen.

<b>STOR PLASS:</b> Volum er viktig i Yacht-serien fra Princess. To kraftige dieselmotorer gir toppfart rundt 30 knop.
STOR PLASS: Volum er viktig i Yacht-serien fra Princess. To kraftige dieselmotorer gir toppfart rundt 30 knop. Foto: Produsenten

Klassisk salong

Det voluminøse hoveddekket har åpen løsning fra sitteområdet akter til styreposisjonen forut. Her har du panoramautsikt gjennom store vinduer i salongen.

Inneområdet består av rommelig sofagruppe, spisebord til 8 personer og bysse på styrbord. Førerplassen har to enkeltseter og en liten sittegruppe på babord. Bysse og førerområde kan skjermes fra salongen om eieren ønsker mer privatliv i forhold til et eventuelt mannskap.

Under dekk har du fire lugarer med soveplass til 8 personer. Alle lugarene har eget bad med dusj og toalett. Eierlugaren ligger i midten av båten.

<b>UNDERVEIS:</b> Helt forut på hoveddekket finner du førerplass med to separate stoler, samt en hyggelig sittegruppe for dem som vil være med der det skjer.
UNDERVEIS: Helt forut på hoveddekket finner du førerplass med to separate stoler, samt en hyggelig sittegruppe for dem som vil være med der det skjer. Foto: Produsenten

Der finner du stor dobbeltseng, en sjeselong, skrivebord og et rommelig bad i bakkant. Helt akter i båten er det mannskapslugarer for tre og spiseplass, slik at «upstairs» og «downstairs» kan holde behørig avstand.

Flotte uteområder

Slik det sømmer seg en 80-fots båt med yacht i navnet er det solid boltreplass på flybridgen. Standardløsningen har ifølge Princess avslappende sitte- og spiseområder, en stor solseng, fullt utstyrt wetbar med krakker, pluss oppbevaring for en tender på fire meter.

<b>SALONG:</b> Den fremre delen av hoveddekket har spisebord med plass til 8 personer, samt en bysseløsning med det du trenger og litt til.
SALONG: Den fremre delen av hoveddekket har spisebord med plass til 8 personer, samt en bysseløsning med det du trenger og litt til. Foto: Produsenten

En kran kan monteres under den aktre solputen. Også her på toppen av verden kan du velge alternative utforminger; enten med L-formet sittearrangement eller boblebad med solsenger akter.

<b>AKTERDEKK:</b> Her kan du velge mellom ulike innredningsløsninger, blant annet med møbler som kan flyttes og justeres elektrisk.
AKTERDEKK: Her kan du velge mellom ulike innredningsløsninger, blant annet med møbler som kan flyttes og justeres elektrisk. Foto: Produsenten

De siste årene har luksusbåtprodusentene utvist stor kreativitet når det gjelder å utnytte plassen forut. Princess er intet unntak og har laget en innbydende sitte/solseng-gruppe med en rommelig sofa i fartsretningen, og en V-formet bakovervendt sofa som kan bygges om til en enorm solseng.

<b>GOD PLASS:</b> Bredde på over seks meter sørger for en rommelig eierlugar i midten av båten.
GOD PLASS: Bredde på over seks meter sørger for en rommelig eierlugar i midten av båten. Foto: Produsenten

Tekniske data: Princess Y80

FLYBRIDGE: Her er standardløsningen med plass til en tender på 4 meter. Dropper du den, kan plassen brukes til solstoler eller andre sittegrupper.

Lengde, m: 25,5
Bredde, m: 6,07
Dypgang, m: 1,56
Vekt, kg: Ca. 66 000
Drivstoff, l: 7 000
Vann, l: 1 400
Motor, hk: 2x1800
Toppfart, knop: 30–32

Drivlinjen i Princess Y80 er av den tradisjonelle sorten. Her finner du to MAN V12 dieselmotorer på 1800 hk hver.

Det sørger for toppfart på drøyt 30 knop. Princess lover effektiv skrogutforming og gode sjøegenskaper under de forholdene en 80-fots luksusbåt er konstruert for.

Denne saken ble første gang publisert 30/08 2023, og sist oppdatert 07/09 2023.

Les også