Oceanco Esquel

Drømmebåten for de steinrike

Begrepet "expedition yacht" er ikke nytt. Derfor må yachtene som skal kunne seile fra polhav til polhav, eller jorda rundt langs ekvator ha noe ekstra å by på. Det har denne. 

Pluss ikon
<b>UT PÅ TUR:</b> Har du råd til å bygge denne skuta og ta et år fri for jordomseiling, er det ikke lov til å være sur etterpå. 
UT PÅ TUR: Har du råd til å bygge denne skuta og ta et år fri for jordomseiling, er det ikke lov til å være sur etterpå.  Foto: Illustrasjon, Oceanco
Publisert

Du behøver ikke spørre hvorfor. Det er nok å kaste et blikk på de ekstreme linjene til Oceanco Esquel for å skjønne hva X-faktoren er i dette tilfellet.

Inspirert av verdensrommet

En ting er at den ser ut som om noe nettopp landet fra det ytre rom, en annen er den rene størrelsen. 105 meter lengde (345 fot) og 17,5 meter bredde gjør Oceanco Esquel til en av de aller største «expedition yachts» noensinne. Og det der med verdensrommet er heller ingen tilfeldighet:

– Inspirasjonen til Oceanco Esquel kom fra et romfartøy, sier designer Timur Bozca. Nå skal ikke denne yachten ut i verdensrommet, men kunne utforske alle de fjerneste hjørnene av vår egen planet. Tanken var å gjøre dette til en no-nonsense yacht, en som kjennes like hjemme enten det er i Middelhavet eller nord for polarsirkelen, sier Bozca.

Interiørdesigner Gina Brennan er spesialist på å matche nytt og gammelt slik at du skal få følelsen av å høre hjemme om bord på Oceanco Esquel.

Tekniske data:

Lengde, m:  105

Bredde, m:  17,5

Dypgang, m:  4,3

Maks fart, knop:  16,5

Rekkevidde ved 13 knop, Nm:  7000

Elektriske hovedmotorer:  2x 3000 kW

Diesel hjelpemotorer:  4x 1675 kW, 2x 725 kW

– Jeg ser for meg at interiøret skal reflektere det du tenker at en yngre oppdagelsesreisende ville omgi seg med. En blanding av antikviteter og gjenstander samlet på reiser opp gjennom årene. Det blir en form for varm mot­setning til det maskuline, moderne utvendige designet på Oceanco Esquel, sier hun.

Prisen for å få bygget herligheten skal ligge på rundt 11 millioner dollar, noe som tilsvarer over hundre millioner kroner.

<b>DEKKET BORD:</b> Helikopterdekk, hoveddekk, restaurantdekk og soldekk. Pluss en hel haug med morsomheter i jollegarasjen. 
DEKKET BORD: Helikopterdekk, hoveddekk, restaurantdekk og soldekk. Pluss en hel haug med morsomheter i jollegarasjen. 

Dit ingen andre drar

Oceanco ønsker at Esquel skal være en perfekt blanding av tøff ekspedisjonsyacht og avansert superyacht. 80 % av yachtaktivitetene foregår på 20 % av verdenshavene. Og Esquel skal lokke eieren til å utforske de områdene der andre yachteiere ikke kan eller vil dra. Derfor har verftet et samarbeid med Pelorus, et selskap som spesialiserer seg på å legge til rette for yacht-ekspedisjoner, med alt fra spesialutflukter til medisinsk beredskap på programmet.

Fasilitetene om bord tilsier at Oceanco Esquel kan takle selv de mest bortskjemte superyachteiere. En tendergarasje på 230 kvadratmeter inneholder alt fra raske RIB-er, tendere, ulike vannleker og dykkeutstyr til egen miniubåt som kan gå ned til 1000 meter.

Les også (+): Sjekk denne sportsyachten

<b>SOM HJEMME:</b> Interiørdesignet står helt bevisst i kontrast til båten tøffe ytre. Eierlugaren kunne like godt vært på fjellhytta i St. Moritz. 
SOM HJEMME: Interiørdesignet står helt bevisst i kontrast til båten tøffe ytre. Eierlugaren kunne like godt vært på fjellhytta i St. Moritz. 
<b>TECH-DEKK:</b> På taket av spaavdelingen har helikopteret sin faste plass. På utsiden er det plass til bilparken. Den tilpasses selvsagt neste destinasjon. 
TECH-DEKK: På taket av spaavdelingen har helikopteret sin faste plass. På utsiden er det plass til bilparken. Den tilpasses selvsagt neste destinasjon. 

Plass til Ferrarien

Hoveddekket på 200 kvadratmeter har en struktur av glass i akterenden, der du kan nyte utsikten til omgivelsene enten du ligger i svømmebassenget eller spa-avdelingen. Hoveddekket har også plass til ekstra farkoster – både til land og vann. Legger du til i Cannes, vil du selvsagt fyre opp Ferrari-en på Croisetten, på Svalbard passer det med snøscooter og i Oman er det fint med en offroader. Og på taket er det selvsagt landingsplass for det mest moderne på helikopterfronten.

Oceanco legger vekt på at Esquel skal være en fleksibel og tilpasningsdyktig oppdagelsesreisende. Eierkabinen ligger fast med sin panoramautsikt til omgivelsene, men de andre områdene på båten skal tilpasses ulike behov. Enten det er tur med familie og venner, forretningsforbindelser eller om du har lyst til å invitere et forskerteam om bord – yachten skal takle det meste.

<b>UTSYN:</b> Bassenget i spaavdelingen har panoramautsikt akterover. 
UTSYN: Bassenget i spaavdelingen har panoramautsikt akterover. 
<b>HELE VERDEN:</b> Oceanco Esquel skal fungere både i varme og kalde strøk. Skroget har polar sertifisering.
HELE VERDEN: Oceanco Esquel skal fungere både i varme og kalde strøk. Skroget har polar sertifisering.

Fra privatlærer til barnepike

At verden er annerledes for dem som lever i 1%-delen av den, er Oceanco Esquel et vitnesbyrd på. En av aktivitetene verftet foreslår for potensielle eiere er å seg et pauseår fra jobb og mas, seile verden rundt, oppdage og lære nye ting. Har du barn, gjør fleksibiliteten om bord det mulig innlosjere alt fra privatlærer til barnepike. Og det mest avanserte kommunikasjonsutstyret holder kontakt med businessverdenen om behovet måtte oppstå.

På fremdriftssiden er det heller ikke spart på konfekten: Oceanco Esquel er utstyrt med et moderne dieselelektrisk hybridsystem. Det er lagt vekt på høy pålitelighet og minimalt vedlikehold, slik at yachten ikke må til havn i tide og utide for service eller reparasjoner. Yachten går inntil 16,5 knop på toppfart og har en maksimal rekkevidde på 7000 nautiske mil. Bon yoyage!

<b>SALONG:</b> Et naturlig samlingspunkt både på dag- og kveldstid. Vi regner med baren kan by på litt mer enn Upper Ten. 
SALONG: Et naturlig samlingspunkt både på dag- og kveldstid. Vi regner med baren kan by på litt mer enn Upper Ten. 
<b>SPISESAL:</b> Også her er atmosfæren lun. Fleksibelt interiør sørger for at noen av rommene kan rigges om til kino eller gamingrom. Bowlinghall hører så vidt vi vet ikke med i standardutstyret. 
SPISESAL: Også her er atmosfæren lun. Fleksibelt interiør sørger for at noen av rommene kan rigges om til kino eller gamingrom. Bowlinghall hører så vidt vi vet ikke med i standardutstyret. 

Denne saken ble første gang publisert 18/06 2020.

Les også