Her har vi funnet fram seks gode norske alternativer til overnattingsbåter fra sent 90-tall til tidlig 2000, som er å finne i bruktbåtmarkedet.

I området fra 25 til 35 fot finnes det et rimelig stort utvalg om du oppsøker landets ulike båtbørser.

Vi i Vi Menn Båt har plukket ut seks varianter som vi mener kan passe til allsidig familiebruk, som for eksempel feriebruk eller til helgeturer - også på den kalde årstiden. Se også båtredaksjonens tips til rimelige bruktbåter eller femm gode sommerbåter.

Hovedkriteriet er at det skal være mulig å bo noenlunde greit om bord for et par voksne med barn i ulike aldre.

Å finne den rette

Etter det vi erfarer kommer mange bruktbåter aldri ut på markedet; de selges innen familien eller vennekretsen. Å kjøpe bruktbåt av venner er kanskje ikke alltid å anbefale - slikt kan gå på vennskapet løs. På den annen side vet du da bedre hvordan båten har vært brukt, og om den fungerer som den skal.

Må du ut i markedet og lete, har du mange kanaler å velge blant. Bruktbåtbladene gir en god oversikt over de aller fleste båttyper til salgs over hele landet.

Bruktbåtannonser i avisen er en annen kilde, og spesielt i lokale kysttidsskrifter kan det dukke opp gode tilbud.

Her får du også de mest oppdaterte tilbudene. Men den mest brukte salgskanalen er nettet. Du har flere bruktbåtportaler å velge blant, med båter i alle kategorier og prisklasser, men regn med at mange av de annonserte båtene alt er solgt.

Et lite tips til sist: Dersom du vet nøyaktig hva du er ute etter, kan du la en mekler bruke sine kanaler i markedet til å finne nettopp din båt. Dessuten har du da en viss trygghet gjennom de praktiske og juridiske rutinene som mekleren tilbyr ved kontraktfestet bruktbåtkjøp.

Her har du listen:

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!