Boston Whaler 200 Dauntless

Kjøreglad og robust fiskebåt

At 200 Dauntless er en solid kontruksjon er det ingen tvil om.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Solid, velkjørende, robust

- Dyr, tung og begrenset komfort

Tekniske data

  • Lengde: 6,24 m
  • Bredde: 2,52 m
  • Drivstofftank: 283 l
  • Vekt uten motor: 1088 kg
  • Antall personer: 9
  • Toppfart testmodell: 44,2 kn
  • Motor: fra 150 hk
  • Pris m. Mercury 150 Verado, fra: Kr 489 000
  • www.husvikholmen.no

Merkevaren Boston Whaler er kjent for sine bastante og solide skrog, men spesielt lettkjørte har de aldri vært. Det har amerikanerne gjort noe med i 200 Dauntless, og nykommeren virker slankere og langt mer kjøreglad og styrevillig enn sine forgjengere i størrelsesklassen. Til en Boston Whaler å være er førerposisjonen usedvanlig velfungerende, i hvert fall hvis man foretrekker stående kjøring. Det er bare å dytte medpassasjerene vekk fra den smale førerbenken, finne den mest bredbeinte posisjonen du klarer, og trøkke Mercruisers elektroniske kontrollboks i platen.

I god gammel stil tar båten de skarpe bølgene kontant, men denne gangen uten å stange for mye. Fin balanse i skroget, i kombinasjon med vekt over gjennomsnittet, gjør turen trygg og behagelig selv i toppfarten på 44 knop. Riktignok krever det en del muskler å flytte på denne pluggen, i dette tilfellet en velfungerende 175 hk Verado. Men selv med denne motoriseringen er ikke fartspotensialet noe å juble over sammenliknet med flere av konkurrentene i skjærgårdsjeep-klassen. Som de øvrige modellene til BW viser, er imidlertid dette prisen du betaler for bastant fremferd.

Båten er krydret med noen fine løsninger, som for eksempel en kjøleboks og en drenerbar fiskekum under førerbenken, samt en akterbenk med nedfellbar ryggstøtte, noe som gir et lite akterdekk ved motorbrønnen. Sittekomforten i den vippbare akterbenken kunne vært bedre, noe som nok også gjelder førerbenken. Konsollen er stor og rommer et lite skifterom med Porta Potti. I mangel på annet stuverom kan fendere og fortøyningstau stuves her.

Spesifikasjoner

Produsent Boston Whaler
Pris 489000

Konklusjon

Foran konsollen kan "sjeffiskeren" sitte i båtens beste sete, omringet av totalt seks fiskestangholdere og åtte koppholdere. Dermed levnes det liten tvil om hva den kompakte skjærgårdsjeepen 200 Dauntless er bygd for. En solsengløsning i V-benken foran kan likevel benyttes som "agn" for å få med andre enn "Die Hard"-fiskerne på tur.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning