I går ga vi dere en oversikt over båtene som bruker lite drivstoff. Det samme kan definitivt ikke sies om denne gjengen. Her er det én ting som teller - og det er fart.

Alle båtene du ser her har en toppfart på over 55 knop. Noen av dem runder også den magiske 100-knopsgrensen - med god margin. Det er en spesiell følelse å kontrollere såpass voldsomme krefter, og det gjelder å vite hva man driver med. Et kurs i høyhastighestkjøring kan være en lønnsom investering før man dytter gassen i bunn med en båt som dette.

Dette er kanskje den mest polariserende delen av båtlivet. Noen elsker farten og spenningen som følger med disse båtene, mens andre mener de kun er fartsbøller som ødelegger for skjærgårdsidyllen.

Uansett hvilken leir man hører til, så kan man ikke gjøre annet enn å beundre teknikken og utviklingen som ligger bak båter som dette.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!