Garmin lanserte en helt ny serie med plottere, ekkolodd-moduler og kombiinstrumenter under årets store båtbransjemesse, METS, i Amsterdam nylig.

Alt i alt er det snakk om åtte nye produkter fra den kanten. De nye plotterne sorterer nå under GPSMap 500- og 700-serien, mens ekkoloddene går under navnet echoMap 50s og 70s i tillegg til en bærbar variant for isfiskere.

Multitrykk

Den fremste nyheten her er imidlertid at instrumentene nå støtter multitouch, er betjening med flere fingre, slik vi kjenner det fra smarttelefoner.

Men som seg hør og bør er det ikke bare innmaten som er oppgradert, også på utsiden kan vi se noen nye trekk.

- Den nye serien stiller i egen klasse når det gjelder presisjon, slo salgssjef Pontus Fernstrom fast før lanseringen.

Garmin METS 2012=

EKKO: Garmin stiller også med nye kombiinstrumenter i echoMap-serien. FOTO: Garmin. © Garmin

Svart skjerm

Men skjermene på plotterne forble svarte under messen, noen som ikke gjør det helt enkelt å få et inntrykk av funksjonene i de nye GPSMap-maskinene.

Vi ble like vel forespeilet en ny standard innen GPS-teknologi, som skulle resultere i et langt mer "flytende" bilde enn tidligere. Dette som et resultat av at oppdateringsfrekvensen er økt betraktelig.

Fem- og syvtommer

Uansett er det snakk om en fem- og syvtommersvariant i GPSMap-serien, som etter det vi får opplyst skal ha fått innebygget kommunikasjon via Wi-Fi og Bluetooth.

Dette skal gjøre det lett å kommunisere med smarttelefoner og en serie nye apper planlagt lansert til våren.

Garmin METS 2012=

IS: Den minste modellen i echoMAP-serien kan du ta med deg på isfiske. FOTO: Garmin © Garmin

Fortsatt BlueChart

Nyhetene har fått navnet GPSMAP 527, 721, 527xs, and 721xs med innebygget verdenskart som standard.

BlueChart g2 Vision på micro-SD-kort kommer som vanlig i tillegg. Auto Guidance-funksjonen blir ellers videreført, mens «xs»-serien byr på den nye HD-ID sonar-teknologien med innebygget «Spread-Spectrum CHIRP sonar».

Garmin METS 2012=

FLAGGSKIPET: Toppmodellen 721xs sorterer nå under GPSMap 700-serien. © Garmin

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!