Nordkapp 605=

NYTT SKROG: Den største nyheten ligger i det helt nykonstruerte skroget. Enduro 605 har fått en rettere baug helt i tråd med utviklingen i skrogdesign. FOTO: Terje Haugen

Nordkapp Boats er i farta og på årets båtutstilling i Gøteborg ble det premiere for den flunk nye Enduro 605. En lekker skjærgårdsjeep med god plass og alle de moderne detaljene på plass.

Instrumentboret i konsollen er støpt i mørk grå farge og det er selvsagt plass til innfelt kartskjerm rett i siktlinjen.

Foran konsollen er det flotte sitteplasser i U-form lagt over mot styrbord side. Gangpassasjen ligger i babord side og det er enkelt å bevege seg rundt i båten. Bak konsollen er to gode stoler pluss akterbenk. Båten er sertifisert for syv personer og motoreffekten oppgis til 90 - 150 hk.

Norsk design

Designer Espen Thorup står som vanlig bak linjene på nyskapningen og resultatet er som vanlig både spenstig og lekkert. Alle de smarte detaljene vi kjenner fra andre Nordkapp-modeller er på plass. Eksempelvis komfortable stoler, egen plass til fenderne, bøyle for vannskikrok og en elegant vindskjerm på toppen av konsollen. Der det er mulig, er det praktiske stuverom.

Men den største nyheten ligger i det helt nykonstruerte skroget. Enduro 605 har fått en rettere baug helt i tråd med utviklingen i skrogdesign. Foredelen er økt vannlinjelengde og det igjen betyr at skroget får størst bredde akter og bedre bæring. I praksis vil det si at båten planer uten nevneverdig planingsterskel og det er en egenskapen som virkelig kommer til sin rett den dagen hele familien er lastet om bord.

Nordkapp 605=

STOR: Akkurat passe stor skjærgårdsjeep for bruk ved hytta eller trivelige familieturer ut i skjærgården. FOTO: Terje Haugen

Nordkapp 605=

Ny baug

Mange båter som har skrog med en tilnærmet rett baug har en tendens til å bli våte ute i større bølger. På 605-modellen er chinen markant og trukket et godt stykke oppover. Det bør i stor grad bidra til å eliminere problemet og det ligger en god posjon erfaring fra Thorups side i dette utviklingsarbeidet.

Båten har produsenten allerede hatt på vannet og resultatene etter prøvekjøringene er man godt fornøyd med. Vi lover å komme tilbake med en mer omfattende test så snart isen er borte og vårsola titter fram. Det er uansett positivt å se at Nordkapp er i farta og våger å gå nye veier også på skrogdesign.

Med motorvalg mellom 90 - 150 hk og en lengde på 606 cm, er nyheten en akkurat passe stor skjærgårdsjeep for bruk ved hytta eller trivelige familieturer ut i skjærgården. Med en båtvekt på 830 kilo og en bredde på 220 cm, er dette en velegnet båt for trailing med normale familiebiler.

Teknsike data

  • Lengde: 6,06 m
  • Bredde: 2,20 m
  • Vekt: 830 kg
  • Tank: 139 liter
  • Personer: 7
  • Motoreffekt: 90 - 150 hk
Nordkapp 605=

PLASS: Her skal det være plass for syv personer. FOTO: Terje Haugen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!