Askeladdens Weekend-båter er lukkede båter som egner seg godt for helårsbruk.

Nyheten vil ifølge markedssjef hos Askeladden, Leif Bergaas, bli lansert til våren rundt om på de ulike båtmessene.

Men et par prototyper har allerede blitt sjøsatt. Båten blir nokså lik sin forgjenger, bortsett fra at det nå blir køyeplass for seks personer. Som hos lillesøsteren er toalett med dusj og vask på plass.

Askeladden satser her på valgfri motorisering, hvor en variant kommer tilpasset innenbords Volvo Pentas D3 på 220 hestekrefter og en annen for Suzukis påhengere fra 150 til 225.

Årsaken til dette er at dieselvarianten har en stor tilhengskare på Vestlandet og nordover.

Askeladden P80=

SALONG: Stor salong er på plass og som hos forgjengeren er det bak i hytta på styrbord side et lite pantry. © Askealdden

Imidlertid vil begge variantene kunne få en toppfart opp mot 35 knop.

Utenbordsvarianten vil i ifølge Bergaas få en fra-pris på rundt 700 000 kroner, den andre vil havne på rundt 850 000 kroner.

Fra vår tur om bord i den nokså like 21-foteren fikk vi notert oss at førersetet virker behagelig, og at førerplassen er velordnet med god plass til kartplotter i midten.

Bak i hytta på styrbord side er det et lite pantry. I forpiggen finner du køye med plass til to om du legger inn ekstra puter, og på styrbord er det et greit toalettrom med ordentlig spyletoalett.

LES OGSÅ:

- Vi tester tre andre fornuftige helårsbåter

Askeladden P80=

PRAKTISK: Et allsidig uteområde hører med. © Askealdden

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!