"Back to the future" er punchline i den rykende ferske pressemeldingen fra den tradisjonsrike norske båtprodusenten Windy nylig sendte ut. 31 Zonda høres kanskje ut som en supersportsbil, men som de andre modellene fra merket er også denne oppkalt etter en vind. "Viente Zonda" er en varm vind som blåser ned fra Andesfjellene i Argentina, skal vi tro CEO i Windy Boats, Knut Heiberg Andersen, rett.

Heiberg Andersen forteller videre at båten er designet av Hans Jørgen Johnsen - mannen som står bak den superheftige Røkke-båten Windy SR52 Blackbird.

Windy er kjent for sine gode skrog, noe vi fikk oppleve til gagns i 52 Blackbird og 40 Maestro som ble lansert sommeren 2010. Skrogvinkelen på 24 grader røper at Zonda blir en sportslig båt, og det gjenspeiler seg også i motorene.

Som vanlig er det våre naboer i øst som står for motoriseringen. Volvo Penta leverer enkel eller dobbel motorinstallasjon med 440 dieselhester som maksimum.

Del

=

DYP COCKPIT: Skissen røper ikke mye, men Windy forteller om en dyp og sportslig cockpit. © windy

Andre bilder eller skisser enn tegningene over er foreløpig ikke klare, men Zonda skal ha en dyp cockpit med tydelige trekk fra performancebåter. Den skal også være bygget for et par på tur med overnattingsbehov, der en enkel kabin med dobbeltseng og eget bad er å finne under dekk.

31 Zonda lanseres ifølge Windy til våren.

Les også:

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!