Vi hører ofte om båter som betegnes som campingvogner på sjøen. Det er likevel få som har tatt konseptet like langt som Stromberg.

Deres nye 46-foter fikk sin verdenspremiere på Düsseldorf-messen. Båten ser unektelig annerledes ut, og hovedforklaringen på det nyskapende designet er ønsket om en båt med ett plan.

Se båtmessens største båt

Ifølge produsenten er dette mange ønsker seg, og er spesielt praktisk for mennesker som ikke har så lett for å bevege seg i trapper.

I salongen er det store vinduer rundt hele, og man får på den måten mye lys inn. Det øker også romfølelsen betraktelig sammenlignet med tradisjonelle vindusløsninger.

Stromberg 46=

Stromberg 46 © Handeland, Petter

To dobbeltkabiner og like mange bad sørger for at bokomforten skal være god. I tillegg kan salongen gjøres om til en dobbeltkøye ved behov.

En annen fordel med det utradisjonelle designet er størrelsen på flybridgen. Den dekker nesten hele båtens lengde, og kan blant annet skilte med et boblebad. Det finnes også en dedikert champagne-heis fra pantryet og opp på flybridgen.

Stromberg 46=

Stromberg 46 © Handeland, Petter

Under dekk sitter det to Volvo Penta D6-370-maskiner. Det gir båten en marsjfart på 22 knop. Dytter du spakene helt til bunns, skal du ifølge produsenten klare å nå 27 knop.

Båten er CE-godkjent i kategori B. Det betyr at den skal tåle vindhastigheter på opp til 21 m/sek og bølger på inntil 6,8 meter.

Se alle våre båttester her!

Stromberg 46=

Stromberg 46 © Handeland, Petter

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!