Den første Pro Series-båten fra finske Fiskars er klar til sesongen under navnet Buster Magnum Pro. Dette skal være en båt i proffklassen med sentrert styrekonsoll og konstruksjon i aluminium.

Pro Series skal være utarbeidet for brukere som legger mer vekt på ytelse enn på komfort. Dette skal ifølge pressemeldingen fra Fiskars ikke være et fartøy som bare skal stå til pynt på brygga, men et robust verktøy for hele båtsesongen.

Størst

Med en lengde på ca. 7 meter og bredde på 2,4 meter er Magnum Pro den største båten i sin klasse. Høyden på sidene er nesten 90 cm. Solide rekkverk og en standard targabøyle som kan installeres i styrekonsollen eller bak i båten, skal gi økt sikkerhet.

Kjøring

Båten er utformet med båtføreren i fokus. Den er utviklet fra skroget på Magnum og bunnen har en vinkel på 20 grader. Pro skal kunne mestrer tøffe forhold med stabilitet og stor manøvreringsevne - takket være god balanse og intelligent design, som det heter i meldingen fra verftet.

50 knop

Utformingen av skroget skal kunne gi et stort tilgjengelig kraftområde. Ved høyeste motorkraft kan hun nå en topphastighet på nesten 50 knop, mens motoren på 150 hestekrefter er tilstrekkelig for maksimal last.

Se også: Her er det beste aluminumsbåtene

© Busterboats/Jorma Rajamäki

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!